Wat Eten We Vandaag: Quiche met pompoen, spinazie en feta
Een quiche is een hartige open taart. Deze variant, een vegetarische en kleurrijke quiche, heeft een volle smaak door de oude kaas en feta. Deze quiche is leuk om te serveren bij een borrel, maar ook als bijgerecht doet hij het goed.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 40 minuten oventijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 10 gr ongezouten roomboter
- 1 rol vers bladerdeeg
- 400 gr pompoenblokjes
- 2 el olijfolie
- 200 gr spinazie
- 3 takjes tijm
- 5 eieren
- 200 ml kookroom
- 50 gr geraspte oude kaas
- ½ tl zout
- ½ tl peper
- 100 gr cherrytomaatjes
- 50 gr feta
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Bijna niemand kan de perfecte druiventros nog plukken: ‘Ambacht sterft uit’
Westland -
Wat Eten We Vandaag: Noedels met vegetarische balletjes en pindasaus
Een lekker wokgerecht met zelfgemaakte pindasaus. Een ideaal recept voor doordeweeks, want het staat binnen 15 minuten op tafel. Wij gebruiken Hollandse wokgroenten, maar heb je nog wat restjes groenten in de koelkast? Dan kun je die natuurlijk ook gebruiken voor dit gerecht. -
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol? -
Wat Eten We Vandaag: Pho noedelsoep
Pho is een bouillon gereserveerd met noedels, verse kruiden, rundvlees of kip en verse groenten. Vaak wordt de bouillon van een Vietnamese Pho van vlees getrokken. De bouillon voor de noedelsoep in dit recept is vegetarisch en bevat gekarameliseerde uien, sojasaus, gedroogde paddenstoelen, gember en steranijs. Op deze manier krijg je een hele krachtige bouillon. -
PREMIUM14
'Hoewel ik duizend keer mijn excuses heb gemaakt voor mijn slippertje, blijft mijn vrouw boos’
Vreemdgaan gebeurt overal. Maar sommigen komen sneller in de verleiding dan anderen. Als artiest heb je het vaker voor het uitkiezen. Maar ook en vooral juist dan geldt: bezint eer ge begint, zegt Debby Gerritsen deze week tegen Teun.
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Niet zelden ga ik op zoek naar gevonden voorwerpen in de vagina
-
-
-
PREMIUM
Kam, poten, hart, maag, niertjes, lever: alles van de kip is eetbaar
Een kip levert meer dan een steriele, blote kipfilet. Sterker, alle onderdelen zijn eetbaar, zegt chef-kok Nel Schellekens: ‘De kam is goddelijk in de salade. Van de klauwen werd vroeger kroepoek gemaakt.’ -
PREMIUM
Tijd om de barbecue schoon te maken: rauwe aardappel voor een piekfijn rooster
Ben je dit weekend klaar voor de eerste barbecue van de lente, maar heb je geen idee hoe je jouw grill weer in orde moet brengen nadat hij zo lang heeft stilgestaan? Twee experts delen hun beste adviezen: ‘Agressieve chemische schoonmaakproducten heb je niet nodig.’