Wat Eten We Vandaag: Quinoa met spinazie, cashewnoten en gepofte paprika

Het ongekend succes van quinoa heeft helaas niet bijgedragen aan de correcte uitspraak. Het fonetisch woordenboek leert ons dat het geen kie-noa maar kien-wa (met de klemtoon op de eerste lettergreep) is. Ach, zolang je quinoa bereidt met spinazie, cashewnoten en gepofte paprika is die fout snel vergeven. 

Hoofdgerecht: groenten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
150 g quinoa
- 4 tenen knoflook
- 4 rode paprika’s
- 2 zoete aardappelen
- 2 rode uien
- 60 g cashewnoten
- 150 g babyspinazie
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 el groene currypasta
- 1 bos koriander
- 1 bos munt
- zout en peper
- 6 papadums

Benodigdheden
Pan voor quinoa, ovenschaal, bakplaat, bakpapier, mengkom, blender.

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Quinoa © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.