Wat Eten We Vandaag: Ratatouille groentespies
Een portie groenten bij een barbecue hoeft niet altijd salade te zijn. Deze heerlijke spiezen zijn een perfect alternatief. Door de olie op smaak te brengen is er geen toevoeging van saus nodig. Natuurlijk kun je hiervoor allerlei groenten kiezen.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 2 tomaten
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 4 el olijfolie
- 1 el Provençaalse kruiden
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
Benodigdheden
- Blokker elektrische barbecue
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Kies de regenton die bij jou past en laat die regen maar komen
Planten water geven, ramen lappen en zelfs de wc doorspoelen: je kunt een hoop doen met regenwater. Maar dan moet je het wel eerst opvangen. Een regenton biedt de oplossing. -
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat. -
Wat Eten We Vandaag: Zalm teriyaki
Deze gebakken zalm heeft het knapperige huidje te danken aan het bakken op de bakplaat. De combinatie met teriyakisaus, gember en sesam zorgt voor een heerlijke oosterse twist. -
Koken & Eten
Waarom je nooit een koud ei in kokend water gooit en andere tips voor een perfect eitje
In de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig! geeft de kok tips die koken makkelijker maken én je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: ook een lekker eitje koken vraagt aandacht. -
PREMIUM
Bekendste haringzaak van Den Haag is niet meer: ‘Het is een aparte situatie’
Bezongen in het onofficiële Haagse volkslied en opgenomen in een sketch van Jacobse en Van Es, maar nu is De Haringkoning aan het Haagse Rijswijkseplein (voorlopig) niet meer. ‘Wegens omstandigheden zijn wij genoodzaakt om De Haringkoning te sluiten.’ En dus lijkt het honderdjarig bestaan in 2027 er niet meer te komen.
-
Boetegevaar voor SUV's en Tesla-rijders in Duitsland
Eigenaren van een SUV en sommige Tesla-modellen lopen in Duitsland het risico op een bekeuring. Ze zijn bij wegversmallingen in overtreding als ze op de linkerbaan rijden. -
Wat Eten We Vandaag: Koffie-cupcakes met walnoten
Koffieliefhebbers opgelet: aan deze luchtige cupcakes voegen we espresso toe. Niet alleen aan het beslag, maar ook aan de zoete botercrème. Het toevoegen van walnoten geeft een extra knapperige bite. -
PREMIUM
Van oude aardappelen kun je topkwaliteit friet maken: ‘De fabriek geeft er zelfs de voorkeur aan’
Bij frietaardappelen gaat het tegenwoordig bijna als met suikerbieten. De fabriek wil ze op een vooraf bepaald tijdstip hebben. En dat kan zomaar een jaar na de oogst zijn.