Wat Eten We Vandaag: Red velvet cake

Wist je dat.. red velvet cake vroeger geen rode kleurstof bevatte? De rode gloed van de cake ontstond door een natuurlijke reactie van het zuur in de azijn en karnemelk in combinatie met de anthocyanen in het cacaopoeder.

Bakken
Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

Red velvet cake
300 g bloem
- 120 g zachte ongezouten roomboter
- 300 g suiker
- 3 eieren
- 2 el cacao
- 2 el rode kleurstof (vloeibaar)
- 2 tl vanille-extract
- 1 tl zout
- 250 ml karnemelk
- 1 tl baking soda
- 1 el witte wijnazijn

cream cheese frosting
400 g roomkaas
- 150 g zachte ongezouten roomboter
- 360 g poedersuiker

Benodigdheden
Handmixer, 2 springvormen doorsnede 18 cm bekleed met bakpapier, satéprikker, spuitzak

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Red velvet cake © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.