Wat Eten We Vandaag: rijkgevulde frittata met groenten
Frittata is een groentegerecht uit de Italiaanse keuken. Het is ideaal om voedselverspilling te voorkomen, want een frittata leent zich perfect voor kliekjes. Heb je nog wat groenten over? Voeg ze gerust toe en maak je eigen variant op dit recept.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 100 gr diepvriessojabonen
- 2 el olie
- 200 gr aardappelschijfjes
- 1 rode ui
- 2 lente-uitjes
- 1 venkel
- 4 cherrytomaatjes
- 5 eieren
- 50 ml melk
- 2 tl Provençaalse kruiden
- Peper en zout
- 20 gr kiemgroente
Benieuwd hoe je frittata maakt? Bekijk het Eatertainment-recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Quesadilla’s met zoete aardappel en garnalen
Quesadilla’s, een Mexicaans gerecht dat makkelijk te maken is en je kunt er eindeloos mee variëren. Het zijn een soort tosti’s van wraps, die je bakt in een droge koekenpan. Wij vullen ze deze keer met zoete aardappel, avocado en garnalen. -
Starbucks wil Italianen verleiden met scheutje olijfolie in de koffie
Karamel, hazelnoot, chocolade. Bij Starbucks zijn het bekende smaken die met koffie worden gecombineerd. Maar een scheut olijfolie? Dat is een ander verhaal. De grootste koffieketen ter wereld gaat ermee experimenteren in hét koffieland bij uitstek: Italië. -
Met deze tool zie jij op welke toeslag of welk potje geld je recht hebt
Zorgtoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand. Er zijn veel potjes met geld maar mensen weten ze vaak niet te vinden. Om die reden lanceren schuldhulporganisaties Geldfit en VoorzieningenWijzer nu een online Potjes-check. Zo kun je zelf raadplegen op welke voorzieningen je recht hebt. -
PREMIUMtips
De muren toe aan een likje verf? Zo kies je de juiste kleur
De gemiddelde Nederlander geeft de muren in huis elke drie tot vier jaar een nieuw kleurtje. Maar hoe kies je een goede tint? Heleen van Gent, kleurexpert bij AkzoNobel, geeft advies. -
PREMIUMhuisarts vertelt
‘Vroeger keken we ’s avonds samen naar Disney+, maar nu wil ze niet meer’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. Deze week behandelt hij een patiënt met ernstige buikklachten.
-
PREMIUMmet video
Nelson (32) uit Wierden is chef-kok bij De Librije: ‘Mijn dochtertje eet thuis liever de pasta pesto van mama’
Na de middelbare school wist Nelson Tanate (32) uit Wierden niet wat hij wilde worden. Hij had een bijbaantje in een restaurant en koos daarom, zonder te diep na te denken, voor de horecaopleiding aan het ROC van Twente in Almelo. Een goede keus? Zonder meer, want jaren later werkt Tanate als chef-kok bij De Librije in Zwolle.Zwolle, Wierden, Borne, Almelo -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Buddha-bowl met quinoa en geroosterde bloemkool
Een heerlijke voedzame bowl met lekker veel groenten. Door de quinoa en de groenten bevat deze Buddha-bowl veel vezels. Wij maken de bowl af met verschillende toppings en een zelfgemaakte srirachamayonaise. -
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan.