Wat Eten We Vandaag: Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip
De traditionele lasagne wordt vaak gemaakt met een tomatensaus en rundergehakt, maar wij gaan voor een winterse variatie. Deze lasagne wordt rijkelijk gevuld met boerenkool, roerbakgroenten en kipgehakt. De lasagne serveren wij met een frisse komkommersalade.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 75 minuten
Aantal porties: 4 personen
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 300 gr kipgehakt
- 400 gr Italiaanse roerbakgroenten
- 300 gr boerenkool
- 250 ml halfvolle melk
- 500 gr mascarpone
- 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- 150 gr geraspte kaas voor ovengratin
- 250 gr verse lasagnebladen
- 1 komkommer
- 1 sjalot
- 2 el wijnazijn
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Varkensfiletrollade met mosterdsaus en gestoofde sjalotten
Varkensfiletrollade is een echte klassieker tijdens de feestdagen. Wij serveren de rollade met gestoofde sjalotten, krieltjes en een heerlijke mosterdsaus. -
eigen tuin eerst
‘Waarom staan de stadsparken niet vol met fruitbomen?’
Weg met die truttige sierboompjes in het stadsgroen. Plant appels, peren, druiven en kwetsen, adviseert tuingoeroe Romke van de Kaa. -
PREMIUM1000ste aflevering
Verslaafd aan BinnensteBuiten: ‘Mijn man is helemaal weg van boswachter Marieke’
Huis, tuin, kook- en natuurtips: ze komen elke werkdag voorbij in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Morgen is de duizendste aflevering te zien. Het zorgt net na etenstijd voor een burgerlijk kijkmomentje, en dat is juist wel lekker in deze tijd, concluderen twee kijkers. -
Wat Eten We Vandaag: Witte winterbowl
Onder een dun laagje witte kool rauwkost en witte tzatziki dipsaus zit een kleurrijke selectie gegrilde groenten. Door rijst als basis te nemen is deze bowl een complete maaltijd. -
PREMIUM
Het mooie weer lonkt, tijd om aan de slag te gaan met de moestuin
Nu de eerste lentezon zich laat zien, is het tijd om een plan voor je moestuin te maken. Floor Korte, auteur van meerdere boeken over moestuinieren, helpt je op weg.
-
PREMIUMPomppionier
Tango lanceert tankstation van de toekomst: duurzame brandstof en laadpalen
Ruim twee decennia na de introductie van Nederlands eerste onbemande pomp komt pionier Tango nu met het tankstation van de toekomst, waarin duurzame brandstoffen en elektrisch rijden een prominente rol spelen. -
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)? -
PREMIUM
De erwtensoep van Brigitte en Pierrôt glijdt gewoon door je brievenbus: ‘Hartverwarmend’
In één week tijd ging er al 80 liter soep op de post. Pierrôt van Straten en Brigitte Ehbel van het Kookatelier in Oud-Beijerland hebben beet met een nieuw coronaconcept: brievenbuserwtensoep. ,,Over een paar dagen gaan ook de eerste stamppotjes door de gleuf.”