Wat Eten We Vandaag: Risotto Carbonara
Ben jij gek op spaghetti carbonara? Dan is deze variant met risottorijst ideaal voor jou.
Delen per e-mail
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Ingrediënten
- 200 g spekblokjes
- 300 g risottorijst
- 100 ml witte wijn
- 3 el extra vierge olijfolie
- 2 groentebouillonblokjes
- 30 g geraspte Parmezaanse kaas
- 80 ml kookroom
- 2 el verse of gedroogde oregano
- 2 eierdooiers
- Zout
- Peper
Bereiding
1. Kook de bouillonblokjes met 1 liter water in een pan.
2. Zet een andere pan op middelhoog vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Voeg de spekblokjes toe zodra de olie heet is. Bak de spekjes tot ze bruin en knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
3. Verwijder de spekjes uit de pan, schenk nu 2 eetlepels olijfolie in de pan. Roer de risottorijst 1 minuut door de olie. Voeg de witte wijn toe en kook de rijst hierin tot de wijn bijna verdampt is.
4. Voeg steeds 1 soeplepel bouillon toe aan de pan en roer de risotto goed om. Als het vocht verdampt is, voeg je weer een soeplepel toe. Dit herhaal je ongeveer 20 minuten, tot de risotto gaar is. Blijf goed roeren en houd de pan goed in de gaten.
5. Doe de eierdooiers en kookroom in een kom en meng het door elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om geen kookroom te gebruiken. Gebruik dan een extra eidooier en een eetlepel boter.
6. Haal de pan met de risotto nu van het vuur en roer de ei-mix langzaam door de risotto. Blijf de risotto roeren terwijl je de mix rustig toevoegt, zodat de eidooiers geen roerei worden, maar een saus vormen.
7. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, peterselie en spekjes toe en roer door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer de risotto met extra Parmezaanse kaas en peterselie.
Kijk voor meer recepten op 24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Vegan chili sin carne met guacamole
Dit heerlijke Mexicaanse gerecht wordt deze keer zonder vlees geserveerd, maar is nog steeds net zo lekker. -
PREMIUM
Meiden die rijden staan opeens in de belangstelling: ‘Dit is meer dan een mannenwereld’
Het zijn de koninginnen van de weg, echte kilometervreters. Steeds meer vrouwen sturen met enorme vrachtwagencombinaties over de weg. Wekelijks zijn hun avonturen te zien in het populaire televisie-programma ‘Meiden die Rijden’. Vier vrachtwagenchauffeurs over hun keuze voor het vak, flauwe grappen en het ‘truckersbestaan’. -
Koken & eten
Janny van der Heijden proeft echt Chinees eten en dit vindt ze van een gefermenteerd ei met sterke smaak
Zes weken trekt Janny van der Heijden door het land om te achterhalen hoe Nederland eet. De culinaire alleskunner gaat in het nieuwe programma De Smaak van Nederland op zoek naar onze eeuwenoude eetcultuur. In aflevering 2 duikt zij in de Chinees-Indische keuken. -
Foodgoeroe Rens Kroes blijkt zelf niet meer te koken: ‘Warm nu eten op’
Kookboekenschrijfster, voedselfanaat en superfoodkenner Rens Kroes (33) blijkt zelf vrijwel nooit meer te koken. Haar gezonde dieet, waarom ze al jaren bekendstaat, schiet er sinds haar bevalling soms bij in. ,,Het is heerlijk voor de geest, zeg ik dan maar.’’ -
Koken & eten
Kiezers willen vlees eten best indammen, maar hun favoriete politieke partij heeft daar vaak geen trek in
Veel Nederlanders willen best minder vlees, eieren en zuivel eten, maar hun favoriete partij in veel gevallen niet. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag verschijnt.
-
Steffan (34): ‘Ik zou het dubbele kunnen verdienen’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Steffan (34) werkt 26,5 uur per week als communicatiemedewerker voor een kunstinstelling. -
Koken & eten
Met deze betaalbare koffie gaat Blokker de concurrentie aan met andere cupjes: 'Dan maar minder marge’
Het begon vorig jaar met een eigen koffiecupmachine. Nu gaat huishoudketen Blokker een stap verder. Vandaag lanceert de winkelketen vier smaken koffie onder de eigen naam. Het is voor het eerst dat Blokker eigen voeding gaat verkopen. Blokker-ceo Jeanine Holscher noemt het een volstrekt logische stap. -
Wat Eten We Vandaag? Buddha bowl
De buddha bowl heeft in korte tijd onze harten veroverd. Voor deze versie met zalm en zoete aardappel moet je even tijd uittrekken en is dus heel geschikt voor de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw.