Wat Eten We Vandaag: Risotto met spekjes, courgette en munt
Risotto maken lastig en veel werk? Zeker niet. Deze risotto met spekjes en courgette staat in 30 minuten op tafel. Dankzij de Parmezaanse kaas en boter wordt de risotto heerlijk smeuïg. De verse munt zorgt voor een frisse touch.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 el olijfolie
- 150 gr spekblokjes
- 180 gr risottorijst
- 1 l groentebouillon
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 50 gr ongezouten roomboter
- 2 takjes verse munt
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten187
Koffie heeft grote impact op het milieu, maar je kunt de schade beperken
Koffie heeft een grote impact op het milieu. Als consument is het soms moeilijk te bepalen hoe je milieubewust koffie kan drinken. De experts noemen vier belangrijke dingen om op te letten. -
Belasting terugkrijgen met de middelingsregeling: zo werkt het
In plaats van belasting betálen, belasting terugkrijgen. Dat kan (soms) door gebruik te maken van de middelingsregeling. Daarbij bereken je het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar en betaal je vervolgens over het gemiddelde belasting. Hoe werkt dat en wat levert het op? -
Wat Eten We Vandaag: Courgette-ravioli met ricotta en geitenkaas
Deze met kaas gevulde courgette-ravioli is een droom voor iedere kaasliefhebber. Doordat je de ravioli maakt van courgetteplakjes is dit een heerlijk lichte maaltijd. De zelfgemaakte saus van geroosterde cherrytomaten maakt de maaltijd helemaal af. -
Koken & Weten21
Als je het gevoel hebt dat je niet van suiker kunt afblijven, moeten alle alarmbellen afgaan
De gemiddelde Nederlander krijgt elke dag zo’n 114 gram suiker binnen. Als je het gevoel hebt dat je niet van suiker kan afblijven, moeten er alarmbellen afgaan. En het is sowieso goed voor je gezondheid om te minderen. Hoe kan je jouw suikerverbruik met succes verminderen? -
Wat is de beste e-reader? En hoeveel kost zo’n digitale bibliotheek? Check hier dé aanraders van dit moment
Een e-reader is een must-have voor boekenwurmen die weinig ruimte hebben om veel boeken te stapelen. Ook qua duurzaamheid (papier- en energieverbruik) kan zo'n toestel tellen. Expert Eric van Ballegoie van technologiesite Tweakers onderwierp verschillende e-readers aan een vergelijkingstest en tipt drie modellen, per budget en type gebruiker.
-
vraag 't vtwonen
Niet te warm, maar ook niet te koud: hoe kies je je ideale dekbed?
De ene nacht lig je in je flanellen pyjama onder drie dekens, de week erna drijf je je bed uit van de warmte. Hoe zorg je dat je er comfortabel bij ligt als de temperaturen buiten schommelen? Een goed dekbed kan helpen. Dit zijn de meest voorkomende dekbedden, dekbedvullingen en hun belangrijkste eigenschappen. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Toast carpaccio met avocado
Carpaccio is een echte klassieker als voorgerecht, maar ook overheerlijk op een broodje. Geniet nu ook thuis of op werk van een rijkelijk belegde toast met carpaccio als lunch. Deze variant maken we met avocado voor een extra vullende en voedzame lunch. -
PREMIUMmet video20
Het ruikt en smaakt als vlees, maar dit patatje zuurvlees van Vera komt uit de 3D-printer
Een frietje met wat? Zuurvlees uit de 3D-printer? Jazeker, Rotterdam heeft er sinds vandaag een bijzonder patatje mèt bij. De klassieke combinatie met zuurvlees, maar dan ‘koe-loos’. Bij de Frietboutique, de bedenker, is deze vegan en prijswinnende snack vanaf nu verkrijgbaar.