Wat Eten We Vandaag: Rode viscurry met kokos
Wist je dat een Thaise curry wordt gemaakt van verse kruiden of pasta’s en een Indiase curry van gedroogde specerijen? Deze Thaise rode viscurry met kokos, kabeljauw en aubergine is een lekker pittig gerecht door de rode currypasta. De combinatie met de romige kokosmelk en het frisse limoensap zorgt voor de perfecte smaakbalans.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 1 sjalot
- 3 el zonnebloemolie
- 30 gr Thaise rode currypasta
- 400 gr tomatenblokjes in blik
- 300 ml kokosmelk
- 50 gr spinazie
- 2 tl vissaus
- 1 limoen
- 1 tl chilivlokken
- Peper en zout
- 140 gr zilvervliesrijst
- 250 gr kabeljauwfilet
- 3 takjes koriander
- 2 takjes basilicum
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
Koken & Eten
Welke groenten kun je veilig rauw eten? Test hier je kennis
Sommige groenten kun je rauw eten. Bij andere soorten is het verstandig om ze te verhitten om giftige stoffen onschadelijk te maken. Hoeveel weet jij van aubergine, witlof en taugé? Wieke van der Vossen, expert bij het Voedingscentrum geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Kabeljauwburger met dillesaus en groentefriet
Een burger met frietjes, dat is toch echt comfort food? Wij steken deze gouden combinatie in een verantwoord jasje met deze kabeljauwburger en groentefrietjes. Dit feestje op je bord maken we af met een zelfgemaakte dillesaus. -
PREMIUMDe Hamersma's
Na de feestdagen begonnen aan de afvalrace? Probeer deze koolhydraatarme gerechten
Voor lekker eten en drinken moet je bij kookboekkenner Karin en wijngoeroe Harold Hamersma zijn. Alcoholvrije wijnen, een warme salade, Curry van kip en Libanese Makreel: De Hamersmaatjes tippen verschillende Low Carb recepten om 2023 gezond en bewust te beginnen. -
Wat Eten We Vandaag: Tajine met kikkererwten, abrikozen en eendenborst
Een tajine brengt sfeer in de keuken en smaak op je bord. Gebruik je een tajine voor de eerste keer, laat deze eerst 24 uur weken in water. Zo voorkom je dat de tajine barst tijdens het koken. Deze tajine met groenten en eendenborst smaakt heerlijk met een stukje Turks- of platbrood.
-
Koken & Eten
Januari is normaal een rustige maand in de horeca, maar in veel zaken is het juist extra feest
Januari is traditioneel een rustige maand in de horeca. Foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer houdt in de gaten wat er gebeurt in de cafés, hotels en restaurants - voor mensen die zich aan goede voornemens willen houden of juist heerlijk willen genieten. -
-
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
PREMIUM8
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit.