Wat Eten We Vandaag: Salade met gegrilde coquilles, nectarine en pistachenoten
Coquilles, ook wel sint-jakobsschelp genoemd, komen goed tot hun recht wanneer je deze grilt. Wij serveren onze gegrilde coquillespiesjes bij een heerlijke, frisse salade met een zelfgemaakte dressing.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
-
1 limoen
- 1 tl sojasaus
-
1 tl verse gember, fijngehakt
-
2 el suiker
- 12 coquilles
- 1 nectarine
- 1 sinaasappel
- 150 gr komkommer
- 100 gr snoeptomaatjes
- 150 gr botersla
- 45 gr pistachenoten
- 2 el mayonaise
- 1 tl honing
- 5 gr koriander
- 3 el olie
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
Koken & Eten
Oproep om frikpics te maken: ‘Het is een beetje ordinair, maar frikandel is dé Nederlandse streetfood’
Een oproep van de frituurbranche: of we massaal foto's van onze vleesstaven willen delen. Frikandellen, voor alle duidelijkheid. Frikpics. -
Deze auto's gaan het vaakst meer dan 300.000 kilometer mee
Automobilisten die een hekel hebben aan inruilen doen er goed aan om een auto te kopen die in één van de lijstjes hieronder staat. Het zijn nagenoeg onverwoestbare modellen met motoren die een eeuwig leven lijken te hebben. -
Wat we kunnen leren van praten over onze stoelgang: ‘We hebben allemaal weleens diarree’
Mensen vinden het vaak ongemakkelijk om over diarree te praten of om ermee naar de huisarts te gaan. Vaak is deze dunne ontlasting vrij onschuldig, maar wanneer is het slim om naar de dokter te gaan? En wat doe je als een kind diarree heeft? -
Wat Eten We Vandaag: Marokkaanse soep met linzen en kikkererwten
Duik in de Marokkaanse keuken met onze harira; een Marokkaanse soep met linzen en kikkererwten. De verschillende specerijen maken van de harira een geurig gerecht, ideaal voor dagen waarop je wel wat ‘comfort food’ kunt gebruiken.
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta peperonata met gegrilde paprika
Pasta peperonata is simpel, maar o zo lekker! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor maximale smaak. Een heerlijke avondmaaltijd voor het hele gezin. -
-
-
PREMIUMKoken & Eten
Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven? -
Weer ruim 2,8 miljoen kijkers voor Heel Holland Bakt
Heel Holland Bakt blijft ook dit seizoen een groot succes. Naar de zesde aflevering keken op NPO 1 net als vorige week ruim 2,8 miljoen mensen, meldt Stichting KijkOnderzoek. De Omroep MAX-show was daarmee ruimschoots het best bekeken programma op primetime.