Wat Eten We Vandaag: Salade niçoise met gegrilde tonijn

Een salade niçoise vind je op zo’n beetje elke menukaart. Begrijpelijk, want de salade is simpel te maken. Voeg daar verse, gegrilde tonijn aan toe en je hebt een culinaire maaltijd te pakken. 

Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
4 albacore tonijnfilets à 150 g

Salade niçoise
4 eieren
- 1 kropsla
- 1 bosje radijs
- 150 g cherrytomaatjes
- 150 g zwarte olijven
- 300 g voorgekookte krieltjes
- 1 sjalot
- olijfolie
- 6 el mosterdvinaigrette
- 100 g voorgekookte haricot verts
- 20 g gezouten ansjovisfilets
- zout en peper

Optioneel: mosterdvinaigrette
1 sjalot
- 1 el Dijonmosterd
- 1 el natuurazijn
- 1 el citroensap
- zout en peper
- 200 ml olijfolie

Benodigdheden
Garde, vergiet, grillpan.

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Salade niçoise © 24kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.