Wat Eten We Vandaag: Salade niçoise met gegrilde tonijn

Een salade niçoise vind je op zo’n beetje elke menukaart. Begrijpelijk, want de salade is simpel te maken. Voeg daar verse, gegrilde tonijn aan toe en je hebt een culinaire maaltijd te pakken. 

Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
4 albacore tonijnfilets à 150 g

Salade niçoise
4 eieren
- 1 kropsla
- 1 bosje radijs
- 150 g cherrytomaatjes
- 150 g zwarte olijven
- 300 g voorgekookte krieltjes
- 1 sjalot
- olijfolie
- 6 el mosterdvinaigrette
- 100 g voorgekookte haricot verts
- 20 g gezouten ansjovisfilets
- zout en peper

Optioneel: mosterdvinaigrette
1 sjalot
- 1 el Dijonmosterd
- 1 el natuurazijn
- 1 el citroensap
- zout en peper
- 200 ml olijfolie

Benodigdheden
Garde, vergiet, grillpan.

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Salade niçoise © 24kitchen
  1. Experts: Franse koning Lodewijk IX stierf omdat hij bloedhekel had aan Afrikaans eten

    Experts: Franse koning Lodewijk IX stierf omdat hij bloedhekel had aan Afrikaans eten

    Bijna 750 jaar na zijn overlijden hebben wetenschappers eindelijk vast kunnen stellen waaraan de heilig verklaarde Franse koning Lodewijk IX (de negende) in het jaar 1270 overleed. Volgens een team experts onder leiding van de Franse forensisch patholoog Philippe Charlier stierf de vorst in de tegenwoordige Tunesische hoofdstad Tunis, omdat hij Afrikaans eten haatte, uit principe weinig at en daardoor een extreem vitaminetekort en vervolgens dodelijke scheurbuik ontwikkelde.