Wat Eten We Vandaag: Sardines met olijvensalsa en crispy aardappels

De sardine is een haringachtige vis die erg populair is in de landen rondom de Middellandse zee. Niet zo gek: hij zit boordevol gezonde vetten. Bij deze maaltijd serveren we hem met een tomatensalsa en knapperige aardappels. 

Ingrediënten

1 kg Roseval aardappels
- 75 g zwarte olijven zonder pit
- 100 g halfgedroogde tomaten (koeling)
- 1 klein teentje knoflook
- 125 ml sour cream
- 2 citroenen
- olijfolie extra vergine
- neutrale olie
- 1-2 takken rozemarijn
- 1 kropsla
- 1 bakje tuinkers
- 8 grote of 16 kleine sardines (schoongemaakt)
- zout en peper

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande video's vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Sardines met olijvensalsa en crispy aardappels © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.