Wat Eten We Vandaag: Shakshuka met chipolataworstjes
Het nadeel van koken? De vaat. Alle potten en pannen nemen namelijk al snel je aanrecht over. Een gerecht waarbij je vaat tot een minimum beperkt wordt is deze heerlijke shakshuka; een eenpansgerecht met eieren in een lichtpittige tomatensaus. Voor een hartige touch voegen wij ook nog wat chipolataworstjes toe.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika
- 750 gr tomaten
- 1 el olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree à 70 gr
- 1 tl pittig gerookte paprikapoeder
- ½ tl gemalen komijn
- 140 ml water
- 8 runderchipolataworstjes
- Peper en zout
- 4 grote eieren
- 10 gr platte peterselie
- 50 gr geraspte jonge kaas
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Gemeente grijpt in bij fastfoodrestaurants: appel en water op het menu, maar wie koopt dat?
Rotterdam -
Getest: Dit is de beste halfautomatische espressomachine
Wat is de beste pistonkoffiemachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMzes vragen23
Een zonneboiler levert gratis warm water: in zoveel jaar verdien je hem terug
Ondanks stijgende prijzen en langere levertijden blijven zonnepanelen als warme broodjes over de toonbank vliegen. Terwijl zonneboilers maar mondjesmaat worden verkocht. Is dat terecht? Zes vragen over de potentie van een zonneboilersysteem op je dak. -
Wat Eten We Vandaag: Vega regenboog plaattaart
De geroosterde regenboog wortelen maken deze plaattaart een lust voor het oog. De zoete smaak van de wortelen combineert uitstekend met de romige ricotta en zoutige smaak van feta. Een heerlijke maaltijd en bovendien boordevol groente. -
PREMIUMTips
Juni voor veel gezinnen stressvolle maand: ‘Werk als team om de hectiek aan te kunnen’
De afsluiting van het schooljaar komt eraan, met (voor de basisschool) een avondvierdaagse, afscheidsmusical en barbecue met de klas. Structuurcoach Marleen Gondelach heeft tips om de hectiek van de maand juni te helpen bedwingen. ,,Zeg je ‘nee’ tegen anderen, dan zeg je ‘ja’ tegen jezelf en je kinderen.”
-
Wat Eten We Vandaag: Tajine met kikkererwten, abrikozen en eendenborst
-
-
-
PREMIUM
Eet je maaltijden niet voor de tv, zegt deze arts: ‘Je lijf vergeet dat het aan het eten is’
Je neemt een hap, werpt een blik naar de tv. Je neemt nog een hap en voordat je het weet heb je je maaltijd weggewerkt. Verzadigd? Niet echt. Op lange termijn kan eten voor de tv zelfs overgewicht tot gevolg hebben. Edgar van Mil, kinderarts-endocrinoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis pleit daarom voor eten zonder (digitale) afleiding. -
PREMIUM
Geen vet eten om hartkwaal te voorkomen? Een hardnekkige fabel, zegt cardioloog
Wat veroorzaakt hartaandoeningen, en hoe houd je je hart gezond? Daar gaan meerdere adviezen en wijsheden over rond. Cardioloog Janneke Wittekoek vertelt wat er waar is van zes veelgehoorde stellingen over hartgezondheid.