Wat Eten We Vandaag: Sinterklaas pannenkoekentaart
Ook al vieren we het heerlijk avondje dit jaar in kleine kring, deze taart komt zeker op! Leuk om vooraf met de kinderen de pannenkoeken te bakken en de taart al op te bouwen, zodat je ’s avonds de taart alleen nog maar hoeft te decoreren met de pepernoten.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 10
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 1 pak pannenkoekenmix
- 2 tl koek- en speculaaskruiden
- 800 ml halfvolle melk
- 3 eieren
- 1 tl zonnebloemolie
- 350 gr gemengde chocolade kruidnoten
- 250 gr mascarpone
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Chocolade-kardemomkoekjes met s’mores dip
In Amerika zijn ze er gek op: s’mores. Een heerlijke kampvuursnack bestaande uit een of meerdere geroosterde marshmallows en gesmolten chocolade tussen twee koekjes. Wij laten ons graag inspireren door deze smakelijke traditie. Ga vooral zelf aan de slag met deze gemarmerde chocolade-kardemomkoekjes en s’moresdip. -
PREMIUM
Overheid mikt op 1,7 miljoen laadpalen in 2030: beleggers zien gouden kansen
Nergens ter wereld is zo gemakkelijk een laadpaal te vinden als in Nederland. Elektrisch rijden is hot. De beurskoersen van bedrijven in de laadpaalbranche schieten door het dak. -
Wetenschappelijk Bewezen
Deze factoren bepalen of je iets lekker vindt of ergens van walgt
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Kees de Graaf uit hoe het komt dat de een iets heel lekker vindt terwijl de ander ervan gruwt. -
PREMIUM
Sergio Herman wil nieuw culinair paleis bouwen om in te wonen én koken
Topkok Sergio Herman heeft plannen met een oude boerenschuur en woonhuis in Terhofstede in Zeeland. Er komt geen restaurant, maar Herman wil er wel gasten ontvangen voor een culinaire beleving. Ook wil hij er gaan wonen. -
PREMIUMTuinvogeltelling
Tuinvogeltelling op komst: zo lok je ook de schuwe vogels
Tienduizenden liefhebbers verschansen zich komend weekend achter de geraniums voor de Nationale Tuinvogeltelling. Hanne Tersmette van Vogelbescherming Nederland weet welke vogels je met welk voer lokt.
-
PREMIUM
Boer Matthijs wil de witte motor weer sexy maken: ‘Dit is de ‘single malt’ onder de melk’
Hij werd voor gek verklaard, stuitte op onbegrip van boeren en de banken stonden nou niet meteen te trappelen. Toch liggen anderhalf jaar na de lancering van ElkeMelk de schappen van Albert Heijn dagelijks vol met flessen van Metha 101, Geertje 72 en van zo’n 100 andere koeien uit zijn stal in Molenaarsgraaf. En het buitenland lonkt. ,,Melk moet weer sexy worden’’, zegt ondernemer Matthijs Baan (40). -
Wat Eten We Vandaag: Pasta Pecorino met spekjes
Voor een heerlijke maaltijd hoef je niet lang in de keuken te staan. Deze pasta Pecorino met spekjes heb je binnen 20 minuten op tafel. -
Wat Eten We Vandaag: Hete bliksem van peer en appel
Winters weer vraagt om winterse kost. Deze stamppot combineert het zoete en zure van het fruit met het zoute van de spek. Hete bliksem dankt zijn naam aan het feit dat de appels en peren de hitte in het gerecht lang vasthouden.