Wat Eten We Vandaag: Slavink en bloemkool

Met dit recept zet je een typisch Nederlands gerecht op tafel. Maak eens zelf je slavinkjes in plaats van ze mee te nemen uit de supermarkt. Met de vertrouwde aardappel, groente en vlees combinatie zit je altijd goed.

Ingrediënten
-800 g aardappels
-zout en peper
-Bloemkool met tijgervelletje
-1 bloemkool
-40 g boter
-50 g bloem
-1 el kerriepoeder
-500 ml volle melk
-120 g gruyère
-nootmuskaat
-4 slavinken
-plantaardige olie
-20 g roomboter

Optioneel: zelfgemaakte slavinken
-1 kleine ui
-1 teen knoflook
-350 g varkensgehakt of half om half gehakt
-1 el scherpe mosterd
-1 ei
-30-50 g paneermeel
-2 el melk
-150 g gesneden ontbijtspek

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Volledig scherm
© 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.