Wat Eten We Vandaag: Smeuïge maïscake met karamelsaus en pecannoten
Wist je dat maïs niet alleen lekker is in hartige gerechten, maar ook in zoet gebak? De traditionele Mexicaanse maïscake krijgt in dit recept extra smaak dankzij de zelfgemaakte karamelsaus en pecannoten. Het resultaat is een lekker stevige en smeuïge cake.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 65 minuten oventijd)
Aantal porties: 12 plakken
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 130 gr boter + extra om in te vetten
- 110 gr patentbloem + wat extra voor het bakblik
- 500 gr maïs
- 130 gr suiker
- 4 eieren
- 400 ml gecondenseerde melk
- 16 gr bakpoeder
- ½ tl vanille-extract
- 80 gr water
- 60 ml slagroom
- 50 gr pecannoten
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Wentelteefjes met lemon curd, kokosyoghurt en blauwe bessen
Onze waanzinnige wentelteefjes: een heerlijke verrassing op je bord van lemon curd, blauwe bessen en kokosyoghurt. Ideaal om oud brood op te maken, maar ook de perfecte manier om het weekend goed te beginnen met een smaakvol ontbijt. -
PREMIUMKoken & Eten
Suikervervangers veilig of niet? In grote hoeveelheden kan deze soort diarree veroorzaken
Van koekjes tot energiedrankjes: als je het voedingsetiket van sommige voedingsmiddelen bekijkt, bevatten heel wat van de suikervrije varianten zogenaamde suikeralcoholen. Wat zijn dat voor stoffen? -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
PREMIUMKoken & Eten
Diëtist over lightproducten zoals sojamelk: 'Als je scheutje neemt, maakt het amper uit’
Van heel wat voedingsmiddelen zijn light varianten te vinden. Maar wat is ‘light’ en is het een gezondere keuze? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 10 populaire light producten met de originele variant. ,,Light zegt niet alles over een product: soms bevat het minder vet, maar wel meer suiker.’’ -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje.
-
PREMIUM8
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Kruidige nasi van bloemkoolrijst
Nasi, wie kent het niet? In dit recept gaan we voor een twist op de klassieke bereiding en vervangen we de rijst door bloemkoolrijst. Met zelfgemaakte sambal, diverse kruiden en ketjap manis wordt de nasi op smaak gebracht. De eitjes zorgen voor de finishing touch. -
Koken & Eten
Vlees van ruim duizend edelherten in de Oostvaardersplassen binnenkort weer te koop
Staatsbosbeheer moet deze winter 1600 edelherten afschieten in de Oostvaardersplassen in Flevoland. In het natuurgebied is ruimte voor maximaal vijfhonderd herten. Een klein deel van deze herten blijft achter in het gebied als voer voor andere dieren en micro-organismen. De andere herten komen beschikbaar voor consumptie.