Wat Eten We Vandaag: Snelle tiramisu
Het bekendste Italiaanse toetje. Voor dit à la minute recept heb je kakelverse eieren nodig. Tip: Wil je een nog luchtigere tiramisu? Klop dan wat eiwitschuim door de mascarpone.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 24 lange vingers
- 3 eidooiers
- 50 g suiker
- 500 g mascarpone
- 1 vanillestokje, het merg eruit geschraapt
- 100 ml koffieroom
- lange vingers
- 50 g amandellikeur
- 200 ml sterke koude koffie
- 200 g pure chocolade
- 2 el cacaopoeder
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Home Made Chefs is hét kookplatform voor iedereen die van koken houdt. De lekkerste kookfilmpjes, recepten en foodtips. Eigenaar is 24Kitchen-chef Danny Jansen. Bekijk alle recepten op www.homemadechefs.nl
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
column13
Ik moet stiekem een beetje lachen om dit grote falen
Debby Gerritsen buigt zich elke week over liefdes-, lust- en levensvragen. -
PREMIUM19
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
PREMIUM13
Kaas slecht voor je? Het is juist wél gezond, blijkt uit nieuw onderzoek (zelfs volvette kaas)
Kaas, wie is er niet groot mee geworden? Maar kaas heeft inmiddels ook een bedenkelijk imago gekregen: te vet en te zout. Uit recente onderzoeken blijkt echter dat het juist gezond is. Dat is natuurlijk ‘kaassie’ voor kaashandelaren in het Groene Hart. De kaasvlag kan uit. -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met champignons en Gruyère
Supermakkelijk: deze flammkuchen met champignons, knoflook en bieslook. En je hebt ’m ook nog eens binnen 20 minuten op tafel staan. Ideaal als je niet te lang in de keuken wilt staan. -
Wat Eten We Vandaag: Groentestrudel
Laat de handen maar wapperen: we gaan eigen een eigen groentestrudel maken. Groenten bakken in de pan, filodeeg vullen en afbakken in de oven. Een makkelijk en leuke bezigheid.
-
PREMIUMKoken & Eten
Bij de sushischool van Rik kun je gratis leren sushi maken: ‘Je moet gewoon dingen uitproberen’
Je hebt mensen ‘die er wel van houden’ én mensen die helemaal gék zijn van sushi. Rik Keijzer uit Amersfoort behoort tot de laatste categorie. Maar ja, goedkoop is het niet. Daarom leerde hij tijdens de lockdowns zichzelf hét Japanse gerecht te maken. Die liefde deelt hij nu met de wereld via zijn School of Sushi. ‘Ik ga de wereld veroveren, geloof mij maar.’ -
-
-
PREMIUM
Buikvet ontstaat door te veel en te slechte voeding: zo kom je ervanaf
Aan het begin van het jaar gaan we massaal op de gezonde toer. Ook dat buikje moet weg, zodat ons lichaam weer ‘strandklaar’ is. Maar dat blijft een lastige. Wat kun je doen? -
PREMIUM
Oeps, paaltje geraakt: is het goedkoper om schade te claimen of zelf te betalen?
Rijd je jarenlang schadevrij, dan krijg je een forse no-claimkorting op je autoverzekering. Die kan oplopen tot wel 85 procent. Maar hoe werkt die korting precies? En wat is nou wijsheid als je per ongeluk een paaltje hebt geraakt?