Wat Eten We Vandaag: Soupe au pistou met kaascrostini
Dit Franse gerecht is een gezonde en vegetarische groentesoep met als finishing touch pistou. Pistou wordt ook wel de Provençaalse variant van pesto genoemd. Het is een saus die wordt gemaakt van verse basilicum, knoflook en olijfolie. In een vijzel stamp je de ingrediënten fijn tot een saus.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: Vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 4 wortelen
- 1 kleine courgette
- 1 kleine prei
- 4 kleine tomaten
- 2 el olijfolie
- 700 ml water
- 2 groentebouillonblokjes
- 100 gr sugarsnaps
- ½ el gedroogde Provençaalse kruiden
- 200 gr gekookte witte bonen
- 2 takjes basilicum
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 klein stokbrood
- 100 gr geraspte oude kaas
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food lifestyle inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke DIY’s en handige tips, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kan 't goedkoper?
We betalen meer voor onze zak chips, en dat komt niet alleen doordat aardappels duurder zijn
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: chips. -
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB. -
Wat Eten We Vandaag: Ginger ale mocktail met chocolade-vijgen
Ook als je geen alcohol drinkt of nog wat jonger bent, verdien je een lekker drankje. Deze mocktail is eenvoudig te maken met limoen, ginger ale en bruisend water. Een heerlijk alcoholvrij alternatief voor een feestelijke avond. -
Koken & eten
Moet je echt 2 liter water drinken als het erg heet is?
Het wordt heet komende dagen. Dat betekent dat we de waarschuwing krijgen om ‘voldoende’ te drinken. Maar hoeveel is dat eigenlijk? -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met beenham en vijgen
Wie is geen fan van flammkuchen? Deze Duitse pizzavariant is heerlijk als lichte maaltijd en de opties om te variëren met toppings zijn eindeloos. Wij gaan voor het perfecte gerecht voor deze koude herfst- en winterdagen: flammkuchen met zoete beenham en vijgen. Een heerlijke combinatie met de kastanjechampignons en rode ui.
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Op bezoek bij meneer Lobi: ‘Uw vrouw zegt dat u verslaafd bent geraakt aan de bank’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. -
Interieurinfluencers laten tienduizenden mensen in hun huis kijken: 'Het is een beetje uit de hand gelopen’
Voor sommige interieurstylisten is hun eigen huis hun etalage. Ze delen foto’s en video’s van hun aangeklede woon- en slaapkamers op social media. Hoe is het om zoiets persoonlijks als je huis op het wereldwijde web te zetten? Drie stylisten slash interieurinfluencers vertellen. -
PREMIUMMet video
Winterse kost op zomerdag tijdens WK Snert- en Stamppotkoken: ‘Ik wil graag laatste worden’
De keuken van het Alfacollege in Groningen is voor één dag veranderd in een strijdtoneel. Al weken lang proberen de deelnemers hun recept te perfectioneren om tijdens het WK Snert- en Stamppotkoken de eerste prijs binnen te halen.