Wat Eten We Vandaag: Spinazietaart met halloumi
Met maar vijf ingrediënten maak je deze heerlijk hartige taart. Hij is romig, zout en super kazig. Als wij het voor het quichen hadden, aten we dit iedere dag.
Delen per e-mail
Recept voor 1 taart
Bereidingstijd: 55 minuten
Ingrediënten
- 5 plakjes hartige taartdeeg
- 450 g spinazie
- 150 g halloumi
- 4 eieren
- 100 ml slagroom
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.chickslovefood.com
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Elise & Nina van Chickslovefood zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten, vaak gezond en met weinig ingrediënten. Je hebt vaak maar 5 of 6 dingen nodig! Bekijk alle recepten op www.chickslovefood.com
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Sandra’s zelfbedachte kruidenpasta’s liggen nu bij de Jumbo: ‘Ik ben met de lepel in mijn hand geboren’
Je producten in de schappen van tientallen filialen van een enorme supermarktketen zien te krijgen: de Rotterdamse Sandra van Houwelingen–Ramadhin (58) kreeg het met haar drie zelfbedachte Surinaamse kruidenpasta’s voor elkaar. ,,Ik ben met de lepel in mijn hand geboren.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Carpaccio pastasalade
Een supersnelle salade die binnen 10 minuten klaar is, wie wil dat nou niet? Vandaag hebben we een fijne pastasalade met carpaccio, rucola en Parmezaan voor je. -
PREMIUM
Stoppen met antidepressiva? ‘Iedereen kan afbouwen, als je je maar goed voorbereidt’
Met antidepressiva beginnen is één ding, ermee stoppen is óók een grote stap. Marianne ter Mors (38), een van de 1,2 miljoen Nederlanders die deze pillen slikken, schreef er een boek over. ,,Pas na vijf maanden voelde ik me weer de oude.’’ -
Ook Plus geeft kippen beter leven: ‘Ze kunnen weer een beetje meer kip zijn’
Supermarktketen Plus stapt voor de verkoop van kip over op het Beter Leven-keurmerk. Kippen met één Beter Leven-ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze groeien langzamer in een gezonder tempo, meldt Anne Hilhorst van Wakker Dier. -
Wat Eten We Vandaag: Linzen shakshuka
We delen met álle liefde het recept voor deze heerlijke linzen shakshuka. Deze keer maken we ’m in combinatie met bosui, linzen en feta. Snel, makkelijk én gezond!
-
PREMIUM
Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’
Martijn van Gemst (40) laat mensen die hun smaak hebben verloren weer proeven. Net nadat hij een speciale opleiding hiervoor afrondde, verloor hij zélf zijn smaak door corona. Even was hij in ‘complete paniek’, tot hij besloot zichzelf te onderzoeken. Met succes. ,,Als je het allerliefst friet met mayonaise eet, maar je proeft het niet meer, dan zorg ik ervoor dat je het wél weer ervaart.” -
eigen tuin eerst
Geen zin in de buxusmot? Er zijn genoeg alternatieven voor de plant
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Koken & eten
Edsilia Rombley laat BN’ers in kunstwerken van chocolade happen: ‘Het is hilarisch én leerzaam’
Edsilia Rombley presenteert Showcolade, een nieuw tv-programma van Omroep Max. Het draait helemaal om chocolade en de prachtige objecten die chocolatiers ermee kunnen maken. Bekende Nederlanders gaan happen in kunstwerken die amper van echt te onderscheiden zijn. Denk aan een zoutstrooier, een kinderlaarsje, een plakbandhouder of een sigaar.