Wat Eten We Vandaag: Strapatsada - Grieks eiergerecht met tomaat en feta
Strapatsada is een traditioneel Grieks eiergerecht met tomaten en feta. De combinatie van frisse kruiden en zoute feta geeft een mediterrane touch aan het gerecht. In Griekenland wordt het gerecht de hele dag door en zelfs koud geserveerd. Lekker als ontbijt, lunch of lichte maaltijd.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 tomaten
- 2 takjes dille
- 12 gr bieslook
- 2 takjes peterselie
- 2 el olijfolie
- 4 eieren
- 50 gr feta
- Platbrood
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
93
Supers stoppen met gratis plastic en papieren zakjes groenten en fruit
Lidl, Jumbo, Plus en Aldi stoppen dit jaar met de gratis plastic en papieren wegwerpzakjes voor groenten en fruit. In plaats daarvan kunnen klanten herbruikbare zakjes kopen die ze thuis kunnen wassen. De supermarkten hebben dit met de overheid en bedrijven in de kunststofsector afgesproken in het Plastic Pact NL. Vorig jaar deed Albert Heijn al wegwerpzakjes in de ban. -
Wat Eten We Vandaag: Traybake met aardappel, bonen en mais
Dit kleurrijke gerecht boordevol groenten is geheel vegan. Het gerecht bereid je in één ovenschaal waardoor je ook nog eens weinig afwas hebt. Het frisse sausje van plantaardige kwark en limoen brengt het recept helemaal in balans. Een ideaal recept om de week goed mee te beginnen. -
PREMIUM
Door deze veelgemaakte fouten slijt je auto bovenmatig snel
Tijdens de autorijlessen wordt ons vooral geleerd hoe je schadevrij door het verkeer komt, maar niet of nauwelijks hoe je moet rijden om slijtage aan je auto te voorkomen. Als je deze slechte gewoontes afleert, gaat je auto langer mee. -
PREMIUMKoken & Eten
Luca (20) maakt van zijn liefde voor Italië een cannoli-imperium: ‘Een eigen onderneming was een wens van me’
In een loods in Heinenoord ‘fabriceert’ de 20-jarige Luca Vasseur wekelijks een kleine 20.000 cannoli. Wat dat betreft is de naam van zijn onderneming goed gekozen: I Love Cannoli. ,,De aanloop naar Valentijnsdag was een gekkenhuis. Er is zeker een pallet aan handgemaakte, typisch Siciliaanse desserts de deur uitgegaan.”Hoeksche Waard -
PREMIUM
Hoge WOZ-waarde? Die kun je in sommige gevallen ook slim benutten
De nieuwe WOZ-waarde ligt weer in de bus bij Nederlandse huiseigenaren. Deze door de gemeente bepaalde woningwaarde wordt gebruikt in de berekeningen voor diverse belastingen. Vind je de WOZ-waarde te hoog, dan kun je bezwaar maken. Maar je kunt hem ook slim benutten.
-
Wat Eten We Vandaag: Scrambled ‘eggs’ van tofu
Toch je dag starten met scrambled eggs als ontbijt wanneer je veganistisch eet? Dat kan. Deze vegan scrambled ‘eggs’ zijn gemaakt van tofu met kurkuma en kerrie. Natuurlijk geen echt ei, maar wel een volwaardige vervanger. Wij serveren de tofu op volkoren bruin brood. -
-
-
PREMIUMVoor jou getest
Zeven blenders getest: ‘Bij deze heb ik de neiging het deksel voor de zekerheid vast te houden’
Een blender is een alleskunner. Hij perst fruit, hakt groente, maakt beslag en crusht ijsklontjes. Zeven blenders moeten aan de bak voor een smoothie en ijsblokjes. -
PREMIUM
‘Leukemie is vaak domme pech, zelfs mensen die supergezond leven kunnen het krijgen’
De termen leukemie, bloedkanker en beenmergkanker worden vaak over één kam geschoren. Maar het gaat hier dus niet over één en dezelfde vorm van kanker. Sébastien Anguille, hoogleraar hematologie aan de Universiteit Antwerpen (UA) en hoofd hematologie van het UZ Antwerpen (UZA), geeft duiding. Hoe kan je herkennen of je leukemie hebt? En wat zijn de overlevingskansen?