Wat Eten We Vandaag: Surinaamse bami

Één van de gerechten waar Suriname beroemd (of berucht) om is: bami. Zoals het hoort bereiden we de bami met flink wat ketjap, kip en sambal. 

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
zout
- 1 gebraden kip of gebraden kipfilet
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 bos bladselderij
- 400 g eiermie
- ½ tl trassi
- zonnebloemolie
- 1 bouillonblokje
- 1 struik paksoi
- een scheutje water
- ketjap manis naar smaak
- ketjap asin naar smaak
- sambal van madame Jeanette*

Optioneel: Sambal van madame Jeanette
-  100 g Adjuma pepers
- 100 g madame Jeanette pepers
- 200 ml azijn
- zout

Benodigdheden
Plastic handschoentjes, schone glazen (weck)pot, wok

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Surinaamse bami met kip © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.