Wat Eten We Vandaag: Taco’s uit de oven met avocadomousse
Een leuke twist op taco’s? Probeer dan eens deze ‘tacobakjes’ uit de oven. Serveer het met avocadomousse en frisse limoenyoghurt om een heerlijke smaakcombinatie te creëren. Een makkelijk recept, dat ook nog eens snel op tafel staat.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 15 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 200 gr Roma-tomaten
- 150 gr zoete pepers
- 6 kleine volkoren tortilla’s
- 200 gr bruine bonen uit blik
- 150 gr mais uit blik
- 150 gr geraspte oude kaas
- 2 avocado’s
- 1 tl zout
- ½ tl peper
- 4 takjes koriander
- 6 el magere yoghurt
- 2 limoenen
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Met video
Gehaktbal van mammoetvlees: ‘Waarom zou je kiezen voor rund, kip of varken?’
-
PREMIUM
Boter, olijf- of kokosolie: welke is écht het gezondst? Voedingsexpert scheidt feit van fabel
De een gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere kiest voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven in gaan. Het aanbod aan vetstoffen is groot. Welke vetstoffen kies je best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt uit. ,,Beperk de plantaardige boter.” -
Wat Eten We Vandaag: Champignon bourguignon
Een perfect gerecht voor de koude dagen: vegetarische champignon bourguignon. Bourguignon is een traditioneel Frans gerecht met stoofvlees en groenten. Ook vegetarisch is dit gerecht de moeite waard. -
Wat Eten We Vandaag: Bami goreng
Bami kun je op vele manieren bereiden, maar de meest bekende versie in Nederland is bami goreng: gebakken bami. Lekker met veel groenten en hamblokjes. Extra handig: maak wat extra’s. In de vriezer kun je bami namelijk tot wel 3 maanden bewaren. -
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek.
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
-
-
-
PREMIUM'Smaakmakers'
Water met poeder of siroop onschuldig? ‘Je krijgt zo 5 klontjes suiker binnen’
Wie moeite heeft om elke dag voldoende water te drinken, stuitte ongetwijfeld al op smaakpoeders, fruitsiropen of drinkflessen met geurpods. De hashtag ‘WaterTok’ heeft momenteel meer dan 160 miljoen views en verzamelt inspiratie voor water met smaakjes zoals framboos of kokosnoot. Van Qallo tot AirUp: welke ‘smaakmakers’ kunnen écht een gezonde keuze zijn? En van welke blijf je liefst ver weg? Diëtiste Helen Schroé legt uit. -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.