Wat Eten We Vandaag: Tandoori linzen met andijvie en uiencompote

Dit van origine Indiase gerecht verschijnt vandaag in een vegetarisch jasje. We vervangen de kip voor linzen en andijvie. Ingewikkeld? Zeker niet. Je zet hem binnen een half uur op tafel. 

Ingrediënten

Tandoori linzen

- 700 gr rode linzen
- 2 grote uien
- 6-8 tenen knoflook
- 6 cm gember
- 1-2 el tandoori masala poeder
- 1 blikje tomatenpuree
- zonnebloemolie
- 200 ml kokoscrème (santen)
- zout en peper

Gevulde andijvierolletjes

- 500 g uien
- 150 g bruine basterdsuiker
- 70 ml rode wijnazijn of rode wijn
- 2 steranijs
- 1 krop andijvie
- zout en peper

Chapatis

- 275 gr bloem 125-150 ml water

Wortel pickle

- 1 wortel
- 20 ml azijn
- 20 gr suiker
- zout en peper

Optioneel:

- 1 limoen
- Garnering
- 1 sinaasappel 
- 1 limoen

Benodigdheden

Grote kom met ijswater, vijzel of staafmixer met hakmolentje, grote wijde pan (bv paellapan)

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Tandoori linzen met andijvie en uiencompote © 24Kitchen