Wat Eten We Vandaag: Tandoori linzen met andijvie en uiencompote
Dit van origine Indiase gerecht verschijnt vandaag in een vegetarisch jasje. We vervangen de kip voor linzen en andijvie. Ingewikkeld? Zeker niet. Je zet hem binnen een half uur op tafel.
Delen per e-mail
Ingrediënten
Tandoori linzen
- 700 gr rode linzen
- 2 grote uien
- 6-8 tenen knoflook
- 6 cm gember
- 1-2 el tandoori masala poeder
- 1 blikje tomatenpuree
- zonnebloemolie
- 200 ml kokoscrème (santen)
- zout en peper
Gevulde andijvierolletjes
- 500 g uien
- 150 g bruine basterdsuiker
- 70 ml rode wijnazijn of rode wijn
- 2 steranijs
- 1 krop andijvie
- zout en peper
Chapatis
- 275 gr bloem 125-150 ml water
Wortel pickle
- 1 wortel
- 20 ml azijn
- 20 gr suiker
- zout en peper
Optioneel:
- 1 limoen
- Garnering
- 1 sinaasappel
- 1 limoen
Benodigdheden
Grote kom met ijswater, vijzel of staafmixer met hakmolentje, grote wijde pan (bv paellapan)
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Janny van der Heijden: ‘Koken met zakjes en pakjes is eigenlijk geen koken’
Het grote publiek kent haar vooral als de onbetwiste koningin van de baksels, maar voor Janny van der Heijden (66) valt er nog veel meer te proeven. De presentatrice reisde voor 24Kitchen kriskras door het land om een antwoord te vinden op de vraag: wat is de smaak van Nederland? Libelle sprak met haar. -
Wat Eten We Vandaag: Citroencake met geflambeerde appel
Een groot voordeel van citroencake is dat het lekker fris is en niet zo zwaar op de maag ligt, maar dat is eigenlijk ook meteen het enige nadeel. Je kan er namelijk van blijven eten. Of dat ook echt een nadeel is, valt te bezien. Enige manier om erachter te komen is het zelf te testen. -
PREMIUMPomppionier
Tango lanceert tankstation van de toekomst: duurzame brandstof en laadpalen
Ruim twee decennia na de introductie van Nederlands eerste onbemande pomp komt pionier Tango nu met het tankstation van de toekomst, waarin duurzame brandstoffen en elektrisch rijden een prominente rol spelen. -
PREMIUM
Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’ -
Koningin Máxima is megafan van deze zeewierburger (en hij ligt nu bij de Albert Heijn)
Europa lijkt al overtuigd van de oer-Hollandse culinaire uitvinding van Mark Kulsdom en Lisette Kreischer en zelfs koningin Máxima is fan. Voor de liefhebbers in Nederland is er goed nieuws: vanaf deze week is de The Dutch Weed Burger ook te vinden in de schappen van Albert Heijn.
-
Wat Eten We Vandaag: Stamppotje met spruiten
Doordat je een peertje in deze stamppot met spruiten verwerkt, heeft het gerecht een lekkere twist. De blauwschimmelkaas brengt het gerecht vervolgens helemaal in balans. Probeer het vanavond zelf. -
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)? -
PREMIUMKoken & eten
Zelf brood bakken met de kinderen: met deze tip van topbakker Toon kan het niet mislukken
Je eigen brood bakken is een goede manier om de kinderen bezig te houden als de zon het laat afweten. Wie het écht goed wil aanpakken, laat de dure broodbakmachines voor wat ze zijn, adviseert topbakker Toon De Klerck. Hij deelt zijn trucs en drie heerlijke recepten waarmee je thuis zelf aan de slag kunt.