Wat Eten We Vandaag: Tiramisu 2.0
Met dit dessert zit je altijd goed, en dan hebben we het natuurlijk over tiramisu. Deze 2.0 versie serveer je met een zelfgemaakte amaretto-stroop. Net even anders dan de klassieke variant, maar minstens net zo lekker.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten + 6 uur wachttijd
Aantal porties: 9 porties
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 500 gr mascarpone
- 150 ml slagroom
- 50 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 150 ml espresso
- 100 ml amaretto
- 175 gr lange vingers
- 50 gr suiker
- 10 gr boter
- 1 el cacaopoeder + extra ter decoratie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Toast met ricotta, gerookte zalm en avocado
Een heerlijke gezonde toast met ricotta, gerookte zalm en avocado. Perfect voor een makkelijke, voedzame lunch vol gezonde vetten. -
Koken & Eten
Bert brouwt het lekkerste bier van Nederland: 'Er zijn nog dingen die beter kunnen'
Bierliefhebbers hebben deze week een goed biertje om te proeven: blond bier De Weldoener van brouwerij Maallust. Het bier van brouwer Bert Calkhoven kreeg gisteren van brancheorganisatie Nederlandse Brouwers de titel ‘Beste Bier van Nederland’. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
Koken & Eten
Anna’s dochter (3) weigert warm avondeten: ‘Na een lange strijd eet ze nu brood voor de tv’
Anna Guldemonds dochter (3) weigert om warm te eten. Na een lange strijd – en op advies van een consultatiebureau – hebben zij en haar man dat geaccepteerd. Het dochtertje eet nu iedere avond een broodje voor de tv, terwijl haar ouders aan tafel weer rustig van hun maaltijd kunnen genieten. Want: ‘Wie bepaalt wat normaal is?’ Een vraag die volgens Anna vaker gesteld mag worden. Oók in het bedrijfsleven, en dus deelt ze haar verhaal op LinkedIn.
-
PREMIUMKoken&Eten
Gekookte piepers uit de gratie: ‘Twintig minuten koken, sommigen hebben daar het geduld niet voor’
Ze zijn er nog, restaurants waar gekookte aardappels bij een gerecht worden geserveerd. Maar dat worden er steeds minder. Ook thuis staan aardappels minder vaak op tafel. De gekookte pieper is uit de gratie. -
Wat Eten We Vandaag: Vispapillot met mozzarella, tomaat en spinazie
Een gerecht waar je weinig werk aan hebt, dat is deze vispapillot. ‘En papillotte’ is een klassieke ovenbereiding, waarin je ingrediënten in een ‘pakketje’ in de oven gaart. Smaken en geuren komen hierdoor samen én het is bovendien ontzettend simpel. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen.