Volledig scherm
Tortizza quattro stagioni © 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag: Tortizza quattro stagioni

Voor de pizzaliefhebbers is dit recept een makkelijke variant. Door de tortilla als bodem te gebruiken is deze pizza makkelijk, snel en lager in calorieën. 

Ingrediënten
- 4 tortilla’s
- 150 gr pizzasaus
- 200 gr mozzarella
- 100 gr champignons in plakjes
- 4 plakken gekookte ham
- 8 artisjok harten
- 100 gr zwarte olijven in plakjes
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- ¼ bos basilicum
- 2 el gedroogde oregano
- Zwarte peper

Bereiding
1. Zet de oven aan op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Scheur de mozzarella in stukken en snijd de artisjokkenharten in kwarten. Snijd de plakken ham in reepjes.

3. Verdeel de pizzasaus over de 4 tortilla’s en leg er de mozzarella op. Verdeel de champignons, olijven, artisjok harten en reepjes ham over de bodem, ieder ingrediënt op een kwart van de bodem. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en de oregano.

4. Bak in de oven voor ongeveer 10 minuten totdat de kaas is gesmolten en garneer met de basilicum en een draai zwarte peper.

Kijk voor meer recepten op 24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van Koken&Eten: