Volledig scherm
14-11 Turkse kebabspiesen met yoghurt en rauwkost © Zoete spruiten

Wat Eten We Vandaag: Turkse kebabspiezen met yoghurt en rauwkost

In het recept staat beschreven hoe je de Turkse kebabspiezen bereidt in de ovengrill. Dit kan overigens ook op de barbecue of in de grillpan. Voor een kleurrijk resultaat versier je de yoghurt met verse kruidenblaadjes voor het opdienen.

Hoofdgerecht
Aantal personen: 4 
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 50 g pijnboompitten
- 1 kleine ui
- 1 bosje bladpeterselie
- 350 g lamsgehakt of rundergehakt of half rund half lam
- 0,5 tl gemalen kaneel
- 0,5 tl gemalen komijn
- 200 ml Griekse of Turkse yoghurt
- 1⁄2 komkommer
- 1 bosje radijs
- 150 g geraspte wortel

voor erbij: pita of Turks brood

Benodigdheden
8 spiezen of houten prikkers

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.