Wat Eten We Vandaag: Turkse Pizza

Lahmacun, oftewel: Turkse Pizza. Een snelle hap voor na het stappen? Fout! Als je zelf het deeg maakt, kan het een culinair hoogstandje worden. 

Ingrediënten

- 4 wraptortilla’s

 of optioneel: zelfgemaakt deeg

- 250 g bloem + om te bestuiven
- 1 tl suiker
- half zakje gist
- 75 ml melk
- 75 ml water
- 1 tl zout

Gehaktmengsel

- 150 g lamsgehakt of rundergehakt
- 1 el tomatenpuree
- 1 gepelde tomaat
- 1 tl paprikapoeder
- 1 rode ui
- ½ bosje munt
- 1 bos bladpeterselie
- 1 rode peper
- 50 ml water

Optioneel als extra: kip döner topping

- 160 g kiprollade in dikkere plakken gesneden
- 2-3 tl dönerkruiden
- 8 plakken kaas

Topping

- 100 g ijsbergsla
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- knoflooksaus
- pepersaus

Extra nodig:

Keukenmachine, rolstok of deegroller, bakpapier

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Turkse pizza © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.