Wat Eten We Vandaag: Varkenshaas met geroosterde pompoen en cranberrysaus
Voor het kerstdiner wil je meestal net iets anders dan normaal op tafel zetten. Met dit torentje van pompoen, pastinaak en varkenshaas, overgoten met een heerlijke cranberrysaus maak je een restaurantwaardig gerecht.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 280 gr varkenshaas
- 1 flespompoen
- 1 el olie
- 1 takje tijm
- 3 pastinaak wortels
- 3 el melk
- Peper en zout
- Sap van 2 perssinaasappels
- 125 ml rode wijn
- 2 el suiker
- 230 gr verse cranberry’s
- 25 gr ongezouten roomboter
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Romige vissoep met aardappeltjes en broccoli
Deze romige vissoep is geïnspireerd op de Scandinavische manier van vissoep maken. Dit is vooral terug te zien aan het gebruik van aardappel in deze soep. Wij hebben voor een twist garnalen aan deze soep toegevoegd in plaats van traditionele witvis. Heerlijk voor op een koude dag. -
PREMIUM
Droom van Jasper (22) komt uit met eigen ijssalon: ‘Ik ga het beste ijs van Nederland maken’
Zelf vindt hij een ijsje met witte chocolade van de Belgische chocolatier Callebout het lekkerst. Jasper Frederik (22) denkt en droomt enkel nog van ijs. Hij nam de aloude Vlaardingse ijssalon Melbalino van Jan en Rijka Hijmans over, maar op zijn kaart staat geen kroepoek,- of augurkenijs maar meer gangbare soorten zoals vruchten,- en notenijs.Vlaardingen -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
krimpflatie235
Meer betalen, maar minder krijgen: klanten ergeren zich aan verkapte prijsstijging
Consumenten ergeren zich eraan dat ze voor sommige producten meer betalen terwijl ze er minder van krijgen. De Consumentenbond kreeg negenhonderd meldingen over deze ‘krimpflatie’ binnen en roept fabrikanten en supermarkten op transparant te zijn over wat de bond ‘verkapte prijsverhogingen’ noemt. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging
-
PREMIUMmet Video2
Winnaar Heel Holland bakt: ‘Had heel veel nog nooit gedaan toen de opnames begonnen’
Mercedes Roggen (27) had nooit verwacht dat ze zelfs maar in de witte tent terecht zou komen. In de finale van Heel Holland bakt kreeg zij lovende kritieken van Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde auberginekrans met pommes duchesse
Pommes duchesse. Zacht van binnen, krokant van buiten. Wat ons betreft horen deze feestelijke aardappeltoefjes helemaal bij het kerstdiner. Serveer dit gerecht als voor- of bijgerecht. -
PREMIUMEnergie13
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten?