Volledig scherm
© 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag: Vegan chili sin carne met guacamole

Dit heerlijke Mexicaanse gerecht wordt deze keer zonder vlees geserveerd, maar is nog steeds net zo lekker. 

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten
Chili:
- 2 grote uien
- 4 tenen knoflook
- 6 rijpe trostomaten
- 2 winterwortels
- 4 stengels bleekselderij
- 150 gr kidneybonen
- 150 gr mais
- 150 gr chilibonen
- 2 tl gerooktepaprikapoeder
- 1 el komijn
- 2 tl chilivlokken
- 1 el gedroogde oregano
- zout - zonnebloemolie
- 400 gr witte rijst
- 600 ml water
- 1 rode peper
- 1 bos koriander

Guacamole (optioneel):
- 2 avocado's
- 1 tomaat
- 1 knoflookteen
- 1 rode ui
- 1 limoen
- zout

Bereiding
1. Was de rijst en zet op met 600 ml water. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat zachtjes koken totdat al het water is opgenomen en draai het vuur uit. Laat nog 10 minuten staan met het deksel op de pan.

2 .Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil en snijd de winterwortels in kleine blokjes, snijd de bleekselderij in stukken. Snijd tomaten in blokjes en zet apart.

3 .Giet een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de ui samen met het gerookte paprikapoeder, de komijn, oregano en de chilivlokken aan. Voeg de wortel, tomaat en een flinke snuf zout toe en laat met het deksel op de pan in 7 minuten gaar worden. Voeg de kidneybonen, chilibonen, mais en evt een scheutje water toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.

4. Snijd de avocado’ s doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de rode peper in fijne ringen en hak de koriander grof.

Voor meer recepten, kijk op 24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van Koken&Eten: