Wat Eten We Vandaag: Vegan chili sin carne met guacamole
Dit heerlijke Mexicaanse gerecht wordt deze keer zonder vlees geserveerd, maar is nog steeds net zo lekker.
Delen per e-mail
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
Chili:
- 2 grote uien
- 4 tenen knoflook
- 6 rijpe trostomaten
- 2 winterwortels
- 4 stengels bleekselderij
- 150 gr kidneybonen
- 150 gr mais
- 150 gr chilibonen
- 2 tl gerooktepaprikapoeder
- 1 el komijn
- 2 tl chilivlokken
- 1 el gedroogde oregano
- zout - zonnebloemolie
- 400 gr witte rijst
- 600 ml water
- 1 rode peper
- 1 bos koriander
Guacamole (optioneel):
- 2 avocado's
- 1 tomaat
- 1 knoflookteen
- 1 rode ui
- 1 limoen
- zout
Bereiding
1. Was de rijst en zet op met 600 ml water. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat zachtjes koken totdat al het water is opgenomen en draai het vuur uit. Laat nog 10 minuten staan met het deksel op de pan.
2 .Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil en snijd de winterwortels in kleine blokjes, snijd de bleekselderij in stukken. Snijd tomaten in blokjes en zet apart.
3 .Giet een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de ui samen met het gerookte paprikapoeder, de komijn, oregano en de chilivlokken aan. Voeg de wortel, tomaat en een flinke snuf zout toe en laat met het deksel op de pan in 7 minuten gaar worden. Voeg de kidneybonen, chilibonen, mais en evt een scheutje water toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.
4. Snijd de avocado’ s doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de rode peper in fijne ringen en hak de koriander grof.
Voor meer recepten, kijk op 24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Op zoek naar jouw favoriete paaseitje? Met dit overzicht grijp je meteen de lekkerste
Pasen is in de supermarkt allang begonnen. Dat betekent: veel chocoladepaaseitjes eten. Ze zitten allemaal verpakt in vrolijke, kleurrijke papiertjes, maar achter welke kleur zit jouw lievelingssmaak verborgen? -
PREMIUM
Topman over vleesvervangers: 'Het verschil met vlees is veel kleiner geworden’
Over 30 jaar staan er alleen nog knuffelkoeien in de wei tussen de wilde bloemen. Voor vlees hebben we het dier niet meer nodig. Vivera, marktleider bij de vleesvervangers, denkt echt dat het kan. -
PREMIUM
Waarom vriendschappen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’
Een jaar corona drukt op onze sociale relaties. Contact houden met vrienden voelt lastiger dan ooit, want na een jaar teren op videocalls, appjes en wandelafspraken, slaat de vermoeidheid en verslagenheid toe. Twee psychologen lichten toe waar die sociale vermoeidheid vandaan komt en of we daar na corona nog vanaf komen. ,,We concentreren onze energie nu op de vriendschappen die ons het meeste opleveren.” -
Babygeur; waarom is die zo verslavend lekker?
Niets ter wereld ruikt lekkerder dan ‘baby’. En jouw eigen baby ruikt natuurlijk het allerlekkerste. Geen duur parfum kan daar tegenop. En dat brengt ons bij de vraag: waarom vinden moeders hun eigen kind het lekkerst ruiken van de hele wereld? -
PREMIUMVIDEO
Kerstman bezorgt kalkoenen bij mensen die het juist nu verdienen: ‘Dit kunnen we zo goed gebruiken’
Wat een mooi gebaar! Overal waar de kerstman en zijn elf stoppen met hun bus met gevulde kalkoenen, brak vandaag de zon door op de gezichten van de verraste mensen. Ruim 250 stuks werden er bezorgd in de hele regio. Van Bunnik tot aan Vianen. Verzorgingshuizen, voedselbanken en hulpdiensten in onze regio kregen een hart onder riem. ,,Omdat ze het juist nu zo verdienen.”
-
Wat Eten We Vandaag: Klassieke flan met lavendel en perzik
Een feestelijk gerecht uit het boek De Brabander Bakt van Hidde de Brabander. Het klassieke puddingdessert krijgt ditmaal een bodem van amandeldeeg. -
Wat Eten We Vandaag? Buddha bowl
De buddha bowl heeft in korte tijd onze harten veroverd. Voor deze versie met zalm en zoete aardappel moet je even tijd uittrekken en is dus heel geschikt voor de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw. -
PREMIUM
Mick viel 120 kilo af! Zijn metamorfose is compleet na een operatie, maar verzekeraar betaalt niet
Mick Wonnink heeft een turbulente periode achter de rug. Vier jaar terug woog hij nog 250 kilo. Op eigen kracht viel hij 120 kilo af. Nu wil de Hengeloër zich laten opereren aan zijn obese buik, maar de zorgverzekeraar vergoedt dat niet. Mick geeft niet op.