Volledig scherm
Vegetarische Indiase samosas © shutterstock

Wat Eten We Vandaag: Vegetarische Indiase samosa

Zeg jij India, roepen wij samosa. Dit is één van onze favoriete Indiase gerechten gemaakt van een gefrituurd aardappelmengsel in bladerdeeg. Je eet het als snack of bij het avondeten. 

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten

Deeg
- 225 g bloem
- 1 mespuntje zout
- 1 el arachideolie
- 125 ml warm water

Vegetarische samosa
- 125 g aardappels
- 40 g doperwten
- 1 ui
- 1 tl korianderzaad
- 1 rode peper
- 1 mespuntje kurkuma
- 1 mespuntje garam masala
- 1 cm gember
- 1 limoen
- zout
- 2 L zonnebloemolie om te frituren

Benodigdheden
Deegroller

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.