Wat Eten We Vandaag: Vegetarische Nasi Goreng-bowl in een ‘ei-netje’
Gek op nasi? Wij ook! Tijd voor een vegetarische variant. Deze heerlijke Nasi Goreng met een netje van ei is een feestje op je bord. Goreng betekent ‘gebakken’ en daarom bakken we de rijst na het koken nog een klein beetje knapperig.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 2 personen
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 200 gr rijst
- 1 grote ui
- 2 teentje knoflook
- 2 el kokosolie
- 1 tl sambal
- 3/4 blokje groentebouillon
- 1 bosui
- 1 selderijblad
- 2 eieren
- 2 tl sesamolie
- 1/2 el sojasaus
- 2 el seroendeng
- 2 el kleine augurken
- 100 gr vegetarische kroepoek
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Italiaanse bruschetta
Een typisch voorbeeld van extreem lekker en simpel Italiaans eten; dát zijn deze heerlijke Italiaanse bruschetta’s. Serveer met andere lekkernijen zoals olijven voor een smakelijke borrelplank. -
eigen tuin eerst
‘Waarom staan de stadsparken niet vol met fruitbomen?’
Weg met die truttige sierboompjes in het stadsgroen. Plant appels, peren, druiven en kwetsen, adviseert tuingoeroe Romke van de Kaa. -
PREMIUM
Ondernemers houden horeca met kunst- en vliegwerk overeind: ‘Overleven is voor nu goed genoeg’
Meer dan vier maanden zijn zij al gesloten, en de gifbeker is nog niet leeg. Deze krant volgt elf horecazaken rond het Caterplein in Apeldoorn. Hoe overleven zij de winter, de crisis en de verveling? ,,Ik heb geen doel meer in mijn leven.’’ -
PREMIUMPomppionier
Tango lanceert tankstation van de toekomst: duurzame brandstof en laadpalen
Ruim twee decennia na de introductie van Nederlands eerste onbemande pomp komt pionier Tango nu met het tankstation van de toekomst, waarin duurzame brandstoffen en elektrisch rijden een prominente rol spelen. -
PREMIUMDe Pollepel Thuis
Direct naar de ‘bajes’ voor coole cocktails en de beste kipsaté van de houtskoolgrill
De Saté-man en de Dr. runnen sinds 2019 samen Calaboose, een hip eettentje annex cocktailbar in Kralingen. Met Indonesische afhaalgerechten en cocktails uit limonadeflesjes worstelen ze zich door de lockdown. Maar hun kipsaté van de houtskoolgrill is en blijft de lekkerste van Rotterdam.
-
Wat Eten We Vandaag: Pompoen-appelsoep met geitenkaas
Deze pompoensoep met appel én gember is lekker, makkelijk en ook nog eens gezond! De topping van geitenkaas en pompoenpitten maakt het helemaal af. -
Wat Eten We Vandaag: Teriyaki kippenvleugels met bloemkool
Bij dit gerecht zul je gegarandeerd je vingers aflikken. Deze heerlijke teriyaki kippenvleugels worden in de oven bereid met bloemkoolroosjes. Buiten dat het een onwijs lekker gerecht is, heb je er ook nog eens weinig omkijken naar wanneer de kip in de oven zit. -
PREMIUM
Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’