Volledig scherm
Vietnamese baguette met pork belly, ham en pate © Shutterstock

Wat Eten We Vandaag: Vietnamese baguette met buikspek, ham en paté

Een Vietnamese baguette, of Bánh mì, is het perfecte voorbeeld van de Franse invloed op de Vietnamese keuken. Gebruik voor dit recept knapperig wit stokbrood met luchtige binnenkant.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten

Voor de bánh mì
- 400 g varkensbuik
- 1 pak zout
- satékruiden
- olie
- 1 komkommer
- 1 groene onrijpe papaya
- 1 wortel
- 2 el zout
- 2 el azijn
- 4 el water
- 3 el suiker
- 4 kleine baguettes
- mayonaise naar smaak
- 150 g pate
- 150 g ham (in plakjes)
- gebakken uitjes
- chilipeper
- koriander

Benodigdheden
Mandoline, braadslee, pan

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.