Wat Eten We Vandaag: Witlof met ham & kaas, ribkarbonade en aardappelen

Een Hollandse klassieker die vast een belletje doet rinkelen:  witlof met ham en kaas geserveerd met ribkarbonade en aardappelen. Dat wordt ouderwets genieten op de zaterdagavond. Aan taaaaaaafel!

Ingrediënten
600 g aardappels
- 4 tot 6 stronken witlof
- 4-6 plakken achterham
- 100 g oude kaas
- 4 ribkarbonades
- zout en peper
- neutrale olie
- 30 g boter
- 3 el grove mosterd
- nootmuskaat

Benodigdheden
schone doek, ovenschaal, (nootmuskaat)rasp

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
witlof met ham en kaas © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.