Wat Eten We Vandaag: Wortelmuffins met roomkaasglazuur
Carrot cake, heb jij het al wel eens gegeten? In plaats van een cake gaan wij voor lekkere muffins. De wortelmuffins worden afgetopt met een glazuur van roomkaas voor een heerlijk frisse smaak. Supersimpel te maken en onwijs lekker!
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 18 muffins
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 3 kleine eieren
- 230 gr bruine basterdsuiker
- 15 gr vanillesuiker
- 200 gr bloem
- 120 ml zonnebloemolie
- 1 el bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 70 ml melk
- 175 gr geraspte wortels
- 95 gr walnoten
- 50 gr boter, op kamertemperatuur
- 100 gr poedersuiker
- 135 gr roomkaas
- Sap van ½ limoen
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Bijbaan kwijt, studievertraging en kosten: 'Elke maand lastig om mijn studie te betalen'
Van zorgeloos studeren is tijdens de coronacrisis geen sprake. Studenten maken meer studiekosten door opgelopen studievertraging, velen zijn hun bijbaan kwijtgeraakt, ze lenen meer en maken zich daardoor ook zorgen over hun financiële toekomst. -
Huiseigenaar betaalt geen boete meer als gasaansluiting wordt verwijderd
Consumenten hoeven niet te betalen wanneer ze hun gasaansluiting laten verwijderen. Dat heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald. De verwijderkosten van de gasaansluiting worden in plaats daarvan betaald door iedereen die nog wel op het gasnet is aangesloten, via de periodieke aansluitvergoeding. -
4
Dit café vraagt extreem bedrag voor een kop koffie: ‘Krijg ik er een ticket naar Rome bij?’
Een café in het Australische Melbourne heeft een bijzonder kopje koffie op de menukaart staan. Vooral de prijs springt in het oog: 198 Australische dollars, omgerekend zo'n 123 euro. Toch zijn er klanten die het kostbare goedje graag willen proberen. -
PREMIUMVIDEO
Natascha (41) opent deze grote vega-super in Utrecht: ‘Vleesvervangers smaken al lang niet meer naar karton’
Zaterdagmiddag niet lang na 12 uur. Voor de net geopende Vmarkt aan de Zevenwouden in de Utrechtse wijk Lunetten heeft zich al een rij gevormd voor de toegang. Nee, niet met koeien die verkocht gaan worden, maar met veganisten op zoek naar dito producten. -
Wat Eten We Vandaag: Mueslirepen met abrikozen en pompoenpitjes
Dol op het maken van tussendoortjes om mee te nemen? Dan is dit recept voor mueslirepen zeker iets voor jou! Ideaal om in het weekend te maken en de hele week van te genieten.
-
Koken & Eten
Bodempje melk over? Dit kun je ermee doen
Volgens het Voedingcentrum verdwijnt er per persoon gemiddeld 14 liter aan vloeibare zuivelproducten per jaar in de gootsteen. Dat is ongeveer 238 miljoen liter. Onnodig vinden deze koks, want met een klein beetje melk kun je ontzettend veel dingen doen. -
Wat Eten We Vandaag: Chocolade power pannenkoekjes
Een nieuw jaar, nieuwe energie! Deze power pannenkoekjes zijn door de pinda hazelnoot cacao pasta een bron van eiwit en laag in suiker. Ook zijn ze makkelijk te maken, perfect als ontbijt voor een zondagochtend. Wij garneren ze met een frambozencoulis, (plantaardige) kwark en verse frambozen. -
Koken & eten
Deze kruidenmixen maken zout in je gerechten overbodig
Koks in opleiding krijgen tegenwoordig steeds vaker aangeleerd hoe ze gerechten kunnen bereiden zónder zout. Dat kan best, weten ervaren koks. Hoe dan? Door slim gebruik te maken van andere smaakmakers natuurlijk. En: goedkoper dan een potje van de supermarkt.