Wat Eten We Vandaag: Zalm op een rookplank
Door zalm op een rookplank op de barbecue te bereiden, krijgt de vis een extra aromatische en rokerige smaak. De rookplank wordt vooraf geweekt in water, zo blijft de vis sappig en wordt deze botermals. Je hoeft de zalm tussendoor niet om te draaien, dat is nog eens makkelijk.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 45 minuten (+ 1 uur wachttijd)
Aantal porties: 4
Categorie: variabel/vis
Ingrediënten:
- 600 gr zalmmoot met huid, aan 1 stuk
- 1½ tl zout
- 1 tl vers gemalen zwarte peper
- 1 el bruine suiker
- 1 bosje dille, fijngehakt
- 2 tl grove mosterd
- 2 tl fijngeraspte mierikswortel
- 3 el olijfolie
- 1 komkommer
- 2 el Griekse yoghurt 10% vet
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM13
Kaas slecht voor je? Het is juist wél gezond, blijkt uit nieuw onderzoek (zelfs volvette kaas)
Kaas, wie is er niet groot mee geworden? Maar kaas heeft inmiddels ook een bedenkelijk imago gekregen: te vet en te zout. Uit recente onderzoeken blijkt echter dat het juist gezond is. Dat is natuurlijk ‘kaassie’ voor kaashandelaren in het Groene Hart. De kaasvlag kan uit. -
Wat Eten We Vandaag: Kaaskletskoppen met rozemarijn
Een guilty pleasure van velen: krokante gesmolten kaas. Met dit recept maak je heel makkelijk krokante kaaskletskoppen met rozemarijn. Met slechts 2 ingrediënten zet je een heerlijk en knapperig hapje op tafel tijdens de borrel. -
Wat Eten We Vandaag: Mini hotdogs met chipolataworstjes
Hotdogs: een echte klassieker. Wij maken een kleine variant, perfect voor op het gourmetstel of als borrelhapje! We geven het klassieke recept een twist met een zoet broodje met gepekelde witte kool, chipolataworstjes, een zelfgemaakte hotdogsaus en crunchy tortillachips. -
vraag 't vtwonen
Niet te warm, maar ook niet te koud: hoe kies je je ideale dekbed?
De ene nacht lig je in je flanellen pyjama onder drie dekens, de week erna drijf je je bed uit van de warmte. Hoe zorg je dat je er comfortabel bij ligt als de temperaturen buiten schommelen? Een goed dekbed kan helpen. Dit zijn de meest voorkomende dekbedden, dekbedvullingen en hun belangrijkste eigenschappen. -
Weer ruim 2,8 miljoen kijkers voor Heel Holland Bakt
Heel Holland Bakt blijft ook dit seizoen een groot succes. Naar de zesde aflevering keken op NPO 1 net als vorige week ruim 2,8 miljoen mensen, meldt Stichting KijkOnderzoek. De Omroep MAX-show was daarmee ruimschoots het best bekeken programma op primetime.
-
PREMIUMKoken & Eten
Geen vlees eten echt niet ongezond, zegt deze diëtist: ijzer zit ook in boerenkool en spinazie
Voor veel mensen is januari hét moment om gezonder en bewuster te gaan eten, met meer groenten en minder vlees. Lobke Faasen, plantaardig diëtist, vertelt hoe je dat aanpakt. -
-
-
Energierekening
Mariëlle woont in een oude boerderij: ‘Als het buiten vriest, kan het in huis 12 graden worden’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Mariëlle van der Leest - Kieboom (68) uit Reek, Noord-Brabant. -
Wat is de beste e-reader? En hoeveel kost zo’n digitale bibliotheek? Check hier dé aanraders van dit moment
Een e-reader is een must-have voor boekenwurmen die weinig ruimte hebben om veel boeken te stapelen. Ook qua duurzaamheid (papier- en energieverbruik) kan zo'n toestel tellen. Expert Eric van Ballegoie van technologiesite Tweakers onderwierp verschillende e-readers aan een vergelijkingstest en tipt drie modellen, per budget en type gebruiker.