Volledig scherm
Zuurkoolschotel met ananas © 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag: Zuurkoolschotel met ananas

Deze zuurkoolschotel heeft een hawaiiaanse twist: er zitten ananasstukjes in. Dit is extra lekker met de krokante kaaskorst bovenop de aardappels. 

Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 300 gr mager rundergehakt
- 500 gr kruidenzuurkool
- 2 uien
- 1 ei
- 125 ml crème fraîche
- Blikje ananasstukjes
- Zakje geraspte kaas
- Zakje met een mix voor een ovenschotel zuurkool crème fraîche

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

2. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Kook ze 5 minuten, giet ze daarna af en laat ze goed droogstomen. 

3. Kook dan de zuurkool ook circa 5 minuten en giet deze af in een vergiet. 

4. Bak het gehakt in een pan met boter rul. 

5. Snijd de uien en bak deze, samen met de zuurkool, even met het gehakt mee. 

6. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een grote ovenschaal. Leg daar daarna het gehakt met de zuurkool bij. 

7. Laat de ananasstukjes uitlekken en verdeel deze over de ovenschaal. Pak een maatbeker en meng daarin 350 ml koud water, de crème fraîche, het ei en het zakje ovenmix. Roer dit goed door elkaar.

8. Schenk de helft van deze mix over het gehakt met zuurkool in de schaal. Verdeel daarna de overgebleven aardappelschijfjes en schenk het laatste ovenmixmengsel eroverheen. Strooi hier geraspte kaas over en zet 45 minuten in de oven.

Kijk voor meer recepten op 24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van Koken&Eten: