Volledig scherm

Wat geef je je kind mee naar school voor het kerstdiner?

Het kerstdiner op school of op de sportclub is altijd een dingetje. Wat neem je mee? Wij zetten een aantal makkelijke opties op een rij waarmee je geheid indruk maakt.

Minihamburgers

Volledig scherm

Misschien wel een van de makkelijkste gerechten om te maken en de meeste zijn er gek op. Maak met kleine bolletjes mini hamburgers. Voeg zelf ingrediënten toe om de hamburger af te maken. Denk aan sla, tomaat, komkommer, augurk et cetera. 

Minikerstboompizza's

Volledig scherm

Met deze mini pizza's kun je zo veel combineren als je zelf wilt. Maak bijvoorbeeld een bodem van normaal deeg of van bloemkool. Qua ingrediënten kun je ook variëren. Maak er bijvoorbeeld een paar met vlees, vis en groenten. 

Kerstboombrownie

Volledig scherm

Ga je toch liever voor een dessert? Probeer dan deze brownies in de vorm van kerstbomen. Bak een brownie naar recept en snijd deze in driehoeken. Doe de driehoeken op een rietje en versier met groen glazuur en spikkels. 

Kerstkrans met knakworstjes

Volledig scherm

Deze krans is leuk om te maken maar zeker ook leuk om te eten. En ook nog eens heel simpel. De knakworstjes wikkel je in bladerdeeg en doe je in de oven. Makkelijker dan dit kan het bijna niet.

Bladerdeegsterren

Volledig scherm

Snijd met de koekjesvormpjes in het bladerdeeg. Bestrooi één vormpje met een vulling naar keuze en leg er nog een vormpje op. Hierin kun je natuurlijk weer eindeloos variëren. 

Chocoladebananen 

Volledig scherm

Dit is een dessert waar je gegarandeerd complimentjes over krijgt. Voor deze bananen lolly's doe je halve bananen op een stokje en deze vries je in. Smelt chocolade naar keuze en dip de bananen in de chocolade. Na het dippen bestrooi je de bananen meteen met een topping naar keuze. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.