Arnhem, 2 maart 2020. Gelderlse Rookworst maken bij slagerij Pepijn Putman. Voor rubriek 'Lekker' op vrijdag. Foto: Gerard Burgers
Volledig scherm
PREMIUM
Arnhem, 2 maart 2020. Gelderlse Rookworst maken bij slagerij Pepijn Putman. Voor rubriek 'Lekker' op vrijdag. Foto: Gerard Burgers © Gerard Burgers

Wat maakt Gelderse rookworst nou eigenlijk Gelders?

Waarom heet Gelderse worst eigenlijk zo, waarom is het geen Friese of Limburgse rookworst? De slager die daar alles over weet, is Pepijn Putman uit Arnhem.

  1. Hoe de Dordtse frikadel om zeep werd geholpen door de gladde, zompige frikandel
    PREMIUM
    Dordt Eigen-Aardig

    Hoe de Dordtse frikadel om zeep werd geholpen door de gladde, zompige frikandel

    Het is geen wereldschokkende nieuws. En deze krant was onwetend en besteedde er dus geen aandacht aan. Maar er is weer een Dordts icoon verdwenen: de frikadel. Al een paar maanden geleden werd de laatste gefabriceerd. ,,Maar’’, zal een culinair onderlegde Dordtenaar zeggen: ,,Er worden toch nog steeds frikandellen verkocht?’’ Jazeker, maar dat zijn frikandellen, de Dordtse frikadel heeft echt het commerciële loodje gelegd.