Volledig scherm
PREMIUM
Ronald Giphart © Shody Careman

‘Wedden om een euro dat je dit lust?’

Koken en EtenHoe groot is het verschil tussen ananas in blik en een verse ananas? Wat Ronald Giphart betreft: de eerste variant is werkelijk niet te eten, de tweede verrukkelijk.

Ingeblikte ananas is een manier van de Schepper om mensen te straffen voor al het leed dat zij veroorzaken. In mijn jeugd stonden ananas-partjes dan ook op de eerste plek van ‘vieste ingrediënten ooit’, meteen gevolgd door rozijnen en krenten, en gekonfijte kersen. Na jaren ben ik nog steeds geen fan van ananas uit blik. Omdat ik mij afvroeg of ik de enige was die er zo over dacht, stelde ik de vraag op Twitter. Welke ingrediënten riepen vroeger als kind de meeste aversie op?

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.