Volledig scherm
© Firebox

Whisky kun je nu ook op brood smeren

Wakker worden met whisky lijkt een slecht idee, maar het Engelse bedrijf Firebox wil het mogelijk maken. Niet gegoten in een glas, maar als beleg op je brood.

De smeerbare whisky is een marmelade die bestaat uit sinaasappels en single malt whisky en gaat uitstekend samen met wat roquefort op een crackertje. Het beleg bevat geen alcohol, aangezien dit is vervlogen tijdens het creatieproces. Vergeleken bij andere smeersels moet je wel diep in de buidel tasten, want een potje smeerbare whisky kost 11,29 euro.

Fans vinden het product zijn geld waard. Zo zegt Katrina op de site van Firebox: ,,Ik wou dat ik meer dan 5 sterren kon kiezen! Geweldig product voor mijn vader met mooie doos. Website en e-mails waren hilarisch en informatief.'' 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.