Volledig scherm
PREMIUM
Ronald Giphart © Shody Careman

Wie gooide de saffraan in de risotto?

Koken & EtenRonald Giphart kent talloze verrukkelijke legendes over glasblazer Valerius, die ervoor zorgde dat we nu kunnen genieten van de risotto alla Milanese.

Over alles valt een verhaal te vertellen. Neem risotto, het Italiaanse rijstgerecht. Voedselhistorici zijn het erover eens dat Arabieren in de 10de eeuw rijst in Zuid-Europa hebben geïntroduceerd en dat het nog een jaar of 500 duurde voordat men in Italië zelf rijst ging verbouwen.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.