Willem-Alexander stond in rij bij restaurant van Willibrord: ‘Bekend of niet, iedereen wachtte aan de bar’
Koken & EtenMet zijn bistrot creëerde Willibrord Hosman (79) een ware revolutie. Menig regiogenoot maakte hier voor het eerst kennis met de Franse keuken. En de ideeën voor nieuwe projecten bleven komen. Tot aan zijn overlijden was de bekende oud-restauranthouder en wijnhandelaar een pionier.
In zijn jonge jaren was Willibrord Hosman al een bourgondiër. Op zon- en feestdagen kookte hij samen met zijn broer en zus voor het hele gezin. En geen standaard Hollandse pot, maar bijzondere gerechten. Hoe kon het ook anders, met ouders die een delicatessenwinkel aan de Lange Haven in Schiedam hadden. Schildpaddensoep, bonbons en vers gesneden vleeswaren: de familie Hosman stond toen al goed bekend.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wakker Dier: Picnic bezorgt enkel nog verse kip mét ster
Picnic bezorgt vanaf zaterdag alleen nog verse kip met minimaal één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming, meldt Wakker Dier. -
PREMIUMKoken & Eten
Dit doen thuisbakkers vaak fout met hun oven
Ook dol op Heel Holland Bakt? En ben je na de laatste serie weer flink aan het bakken geslagen. Dan is een goede bakvorm al het halve werk. Maar wanneer kies je voor een siliconen of stalen bakvorm? En hoe zorg je ervoor dat ze niet roesten? Regula Ysewijn, jurylid bij de Vlaamse versie van het tv-programma, deelt haar bakgeheimen. -
PREMIUM
Berlijn, Barcelona en Marokko: zo gaat Femke (49) elk jaar gratis op vakantie
Je moet je huis netjes en schoon achterlaten voordat je vertrekt, maar dan kun je gratis vakantie vieren in het huis van een ander. Femke Breukels uit Utrecht is fanatiek huizenruiler: ,,We hebben al 10.000 euro bespaard.’’ -
PREMIUMMet video
Recordaantal vacatures: thuiswerken, tiny house en korte werkweek als lokkertjes
Een recordaantal vacatures staat open, waardoor werkgevers van alles uit de kast halen om personeel te werven. Maar is een scooter of een tiny house wel genoeg? -
PREMIUMKoken & Eten
Deze populaire snack in het vliegtuig verkopen vrijwel alle maatschappijen
Maaltijden smaken anders op grote hoogte en de piepkleine galley (de keuken) is niet uitgerust voor grote gerechten. Maar vliegtuigvoedsel bepaalt voor een groot deel onze beleving van de vliegreis. Zeven handige weetjes op een rij.
-
Koken & Eten
Feit of fabel: zijn diepvriesgroenten even gezond als verse groenten?
Bij de start van het nieuwe jaar maken veel mensen goede voornemens, en voor velen daarvan hoort gezond eten – en meer groenten eten – daarbij. Groenten uit de diepvries zijn een handige oplossing. Zijn die wel even gezond als verse? -
Koken & Eten
Geld besparen: zo gooi je veel minder kostbaar eten weg
Voedselverspilling is makkelijk te voorkomen. In het boek Zero waste koken voor dummies leer je de basisprincipes om hiermee om te gaan. Van restjes gebruiken tot lelijke producten kopen en composteren: dit zijn de leukste tips. -
Mijn bevalling
Esmee krijgt kind met mannenstel: ‘Toen mijn vliezen braken, kwamen ze meteen dweilen’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Deze week: Esmee Ros zette haar kind op de wereld in een meeroudergezin.