Winkels Albert Heijn in weken voor kerst open tot middernacht
Koken & etenDoe je aankopen voor de feestdagen gespreid, drukt Albert Heijn-topvrouw Marit van Egmond haar klanten op het hart. AH neemt een serie maatregelen in de aanloop naar kerst om te zorgen dat mensen hun boodschappen zo goed mogelijk kunnen doen. Een daarvan is het openstellen van winkels tot middernacht.
Delen per e-mail
De meeste Nederlanders vieren wel Kerstmis, maar doen dat dit jaar een beetje anders dan andere jaren. ,,We zien in ons jaarlijkse klantenonderzoek dat mensen erg naar kerst uitzien en ze zijn er al eerder mee bezig dan normaal", zegt Marit van Egmond in een digitale persconferentie in een kerstdecor op het hoofdkantoor van AH in Zaandam. ,,Mensen gaan het vaker vieren en we zien dat veel mensen meer tijd in de keuken willen doorbrengen om van het samenzijn iets bijzonders te maken."
De kerstperiode is een van de drukste tijden van het jaar voor Albert Heijn. De supermarktketen gaat klanten zoveel mogelijk stimuleren om gespreid boodschappen te doen. Daarom zijn op de drukke dagen voor kerst circa 250 winkels tot middernacht open. ,,Dat gaat vooral om winkels die nu tot 22.00 uur 's avonds open zijn", aldus Van Egmond. ,,Op eerste kerstdag zijn 645 winkels van Albert Heijn open. Op tweede kerstdag zijn dat er 914. Op nieuwjaarsdag zullen opnieuw 645 winkels open zijn.”
Bundel
Door de coronapandemie zijn we massaal online gaan bestellen. AH heeft de capaciteit al verdubbeld en met de feestdagen zullen veel klanten hun boodschappen graag laten bezorgen. Daarom worden vanaf komende zondag zes weken lang op alle dagen van de week boodschappen aan de deur gebracht. Daarnaast zal AH voor het eerst online bestelde boodschappen op tweede kerstdag gaan bezorgen. Van Egmond: ,,De klanten met een bundel krijgen voorrang.”
Een aanvullende maatregel om de drukte in te dammen: houdbare producten zijn in de weken ervoor in de bonusaanbieding.
Om klanten te helpen, zijn er receptenkaartjes in de winkels en de jaarlijkse Allerhande ligt vanaf 6 december - als de goedheiligman naar Madrid is vertrokken - in de winkel. De cover van het magazine werd vanmiddag onthuld. Het is een enorme trifle. AH noemt dit dessert ‘hét ultieme nagerecht dat door tienduizenden Nederlanders met kerst wordt geserveerd’.
De feestelijke Allerhande bevat klassiekers als rollade, wild, varkenshaas en kalkoen. Er staan wel vegetarische gerechten in, maar vega heeft niet de overhand. Klanten reageerden in 2018 teleurgesteld op de vele vegetarische recepten en vorig jaar greep Allerhande terug op de jaren 80. Joyce Bierman, bij Albert Heijn als directeur merkbeleving verantwoordelijk voor het magazine, zegt dat de klassiekers telkens iets bijzonders krijgen. Als voorbeeld noemt ze gerookte zalm. ,,Dat is een tompouce met bladerdeeg en avocadomousse. Wel vertrouwd, maar dan met een twist.”
Van Egmond kiest zelf voor de kerstdis voor zalmfilet met prosecco en pistachenootjes. ,,En een dag ga ik alleen maar toetjes eten”, zegt ze verlekkerd. ,,Want uit al die desserts kan ik niet kiezen.”
Voor wie het graag makkelijk wil, introduceert Albert Heijn een lijn met gemaksproducten onder de naam Culii. Het gaat om voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en desserts. Ze zijn bedoeld voor twee personen. ,,Culii is ook na de jaarwisseling beschikbaar en het assortiment varieert met de seizoenen”, aldus Van Egmond. Wie er niet uitkomt in de keuken, kan in de kerstperiode een speciale hulplijn bellen.
Leren koken als een pro? Bekijk hieronder de video's met de beste tips:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken&Eten Waarom je dit blauwe bakje binnenkort niet meer vindt in je supermarkt
Het blauwe champignonbakje verdwijnt uit de schappen. Het is tijd voor een duurzamere, volledig gerecyclede variant. -
PREMIUM
1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien. -
Tony's Chocolonely wil cacao-industrie (opnieuw) wakker schudden
Europese wetgeving is hard nodig om bedrijven in de cacao-industrie te verplichten misstanden zoals kinderarbeid en slavernij in hun keten aan te pakken. Dat stelt Tony's Chocolonely. -
PREMIUM
Last van Blue Monday? Emilie en Suzan beloven je lekkere gerechten die je kunnen oppeppen
Met hun eenvoudige recepten en activiteiten vliegen de tien dagen quarantaine om, verzekeren de Haagse Emilie Verhaar (23) en voormalig studiemaatje Suzan van Leeuwen (22). Net als die druilerige wintermaanden. Want een beetje optimisme kunnen we deze Blue Monday wel gebruiken. -
Klant geeft 3000 dollar fooi bij een biertje (en het was geen foutje)
Deze week bezorgde een vaste klant van restaurant Nighttown's in Cleveland in de staat Ohio het personeel een verrassing. Bij zijn vertrek op de laatste avond dat het restaurant open was, gaf hij 3000 dollar fooi.
-
AUTOTEST Test Citroën C3: strijd tegen de tand des tijds
Eigenzinnig design en comfort zijn van oudsher belangrijke pluspunten van de Citroën C3. Maar kan de huidige, vier jaar oude generatie de concurrentie nog wel aan? -
eigen tuin eerst Klimaatopwarming in de tuin: kansen voor exotische planten
Het klimaat is blijvend veranderd, maar daar zijn tuinliefhebbers nog niet aan gewend. Laten we wat experimenteren, stelt tuingoeroe Romke van de Kaa voor. -
Koken & eten Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea.