Volledig scherm
PREMIUM
Spruitjes. © Shutterstock

Winter: plant deze groenten en je kunt telkens blijven oogsten

Koken & etenNu de blaadjes gevallen zijn en de bloemen verwelkt, veert de moestuin ineens op en vallen er verrassend veel lekkere wintergroenten te oogsten. ‘Eeuwige’ groenten zijn ideaal voor luie tuiniers. Je plant ze één keer en oogst er jaar na jaar van. 

Je zou ze de diehards van de moestuin kunnen noemen. Geen stress voor lentevorst, nattigheid of slakken en rupsen, want ze kunnen er tegen. Sommige wintergroenten, zoals aardperen, komen zelfs jaar na jaar terug zonder dat je ook maar iets hoeft te doen. Vaak doen ze het zelfs in de schaduw. Het beste is er geen velden vol van te zetten, maar net genoeg om er tussendoor, in perioden van schaarste, van te oogsten.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.