Bloemkool wordt door jongeren amper gegeten.
Volledig scherm
Bloemkool wordt door jongeren amper gegeten. © Shutterstock

Witlof en bloemkool: jongeren eten het amper meer

De drie meest verkochte groenten in Nederland zijn tomaten, uien en komkommers. Als je inzoomt op leeftijd, blijken ouderen geregeld witlof, bloemkool en spruitjes op tafel te zetten, jonge thuiskoks nauwelijks nog.

12 reacties

 • L Koenraad

  1 jaar geleden
  @Blanken Indien ik in de horeca half rauwe (beetgaar noemen ze dat) groenten krijg geserveerd roep ik het bedienend personeel en gaat de boel (zonder grote mond want de serveerster kan het ook niet helpen) terug naar de keuken. Kunnen of willen ze niet voldoen aan de verwachting van een behoorlijke maaltijd dan vertrek ik (uiteraard zonder betaling want ik heb per slotte dan ook niets gegeten). L.Koenraad
 • Cosima Wagner

  1 jaar geleden
  Mijn zoon, hij is nu 26, heeft eens gezegd: 'Mam, wij gaan nog eens ten onder aan een overdosis groente'. Moet eerlijk toegeven dat ik toen wel een beetje trots was. Ik heb hem alles leren eten, gewoon eenvoudig en gezond eten en ik weet zeker dat de basis gelegd is. Dat laat hij de rest van zijn leven niet meer los.
 • Leo Haas

  1 jaar geleden
  Witlof, bloemkool en vooral spruitjes hebben een hoog open-riool gehalte. Daarom eten we ze al 30 jaar niet meer.
 • K. Verschuur-renes

  1 jaar geleden
  Inderdaad heel veel aannames... dat onderzoek is niet representatief. Er wordt hier “gewoon” nog bloemkool gekookt met een sausje (bloem, boter, melk, kaas), aardappel en eigen gemaakte gehaktbal. Ook witlof wordt gekookt en is heerlijk door een stamppotje met ham/kaas. Kinderen zijn er dol en die zijn4,10 en 12. Ik (41) ben er mee groot gebracht en ben er dol op! Overigens kook ik graag en gevarieerd en eten we gem. 6 dagen in de week heel veel groente.
 • Blanken

  1 jaar geleden
  Als de horeca nou eens als voorbeeld begint. Je hebt een vergrootglas nodig om de groente uberhaupt te vinden. 200 gr. p.p. per dag?? Echt niet in de horeca, als het al 50 gr. is mag je in je handen klappen. Een poosje terug in een restaurant zowat rauwe spruitjes, zo hoorde het vlgs de kok. Nou niet voor mij, ze zijn zoals veel groente alleen te eten met een lekkere kaassaus o.i.d., maar dat mag dan weer niet, te veel caloriën. En dan hebben we het nog niet over de betaalbaarheid van groente