Ze willen geen kaas op hun hamburger en eisen nu 5 miljoen dollar van McDonald's
Twee klanten van McDonald's eisen in Florida een schadevergoeding van minstens vijf miljoen dollar van de fastfoodreus. Aanleiding is hun favoriete hamburger de Quarter Pounder die uit augurk, ui, ketchup, mosterd en twee plakjes cheddarkaas bestaat. Net dat laatste ingrediënt zijn klanten Cynthia Kissner en Leonard Werner liever kwijt dan rijk. Zij bestellen steevast een kaasloze Quarter Pounder, maar moeten wel de reguliere prijs neertellen.
Ook zonder de kaas wordt dezelfde prijs aangerekend. Om daar een einde aan te maken hebben ze op 8 mei officieel klacht ingediend bij de rechtbank van Fort Lauderdale. Het duo eist een schadevergoeding van minstens vijf miljoen dollar, of zo'n 4,2 miljoen euro.
McDonald's bood vroeger de kaasloze variant van de hamburger wel goedkoper aan, maar is daar op een gegeven moment mee gestopt. Althans in de restaurants, wie via de app voor thuislevering bestelt, kan nog wel een goedkopere 'Quarter Pounder without Cheese' bestellen.
,,De klanten in het restaurant worden zo gedwongen te betalen voor twee plakjes kaas die ze hebben besteld, noch hebben ontvangen'', luidt het in de klacht. Een advocaat die Kissner en Werner bijstaat, onderstreept dat iemand die bijvoorbeeld een Big Mac zonder sla wil, wel de gewone prijs moet neertellen. Dat komt omdat sla een vast ingrediënt is van de bekendste McDonald's-hamburger. Maar dat is bij de Quarter Pounder niet het geval, daar er zowel een Quarter Pounder als een Quarter Pounder without Cheese (via de app) wordt aangeboden.
Een andere advocaat van het duo meent dat 25 miljoen mensen in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Hij overweegt een groepsvordering. En McDonald's zelf? De grootste fastfoodketen ter wereld heeft officieel nog niet gereageerd en heeft daarvoor nog een kleine drie weken de tijd. Of het daadwerkelijk tot een proces komt, is nog maar zeer de vraag. Een rechter moet eerst oordelen of de klacht wel ontvankelijk is.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Winnaar Heel Holland Bakt bakt vegan maar het moet wel lekker zijn: 'Ik ben een luxepoes'
Enzo Pérès-Labourdette (30) is de winnaar van het negende seizoen van Heel Holland Bakt. De uitbundige kunstenaar en illustrator imponeerde met zijn creatieve, plantaardige baksels zelfs topbakker Robèrt van Beckhoven. Het was wel aanpoten tijdens de opnamen. ‘Ik ben kilo's afgevallen.’ -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
PREMIUMMet video
Voedingscentrum onderzoekt ons afval: ‘Ze gooien zelfs dure chocolade en Franse kaas weg’
Een niet-aangebroken paasstol, restjes uit maaltijdboxen en een volle fles knoflooksaus: het is een willekeurige greep uit het voedsel dat dit jaar werd weggegooid. Het Voedingscentrum trekt een keer in de drie jaar onze vuilniszakken open en bekijkt of we meer of minder voedsel zijn gaan verspillen. -
PREMIUMmet video
Al anderhalve eeuw drank stoken bij Rutte: ‘Toen ik hier kwam, was gin echt iets voor oude dametjes’
Rutte, een van de kleinere distilleerderijen van Nederland, bestaat 150 jaar. Aan de Vriesestraat in Dordrecht wordt nog altijd volop gestookt, met dank aan Myriam Hendrickx die het familiebedrijf na het plotselinge overlijden van John Rutte (1931-2003) nieuw leven inblies. ,,Ik heb me rot gezocht naar de recepten.’’ -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’
-
PREMIUMKoken & Eten
Warmer weer op komst: koop deze keer geen bbq-pakket maar laat je inspireren door een expert
De een heeft barbecueën tot een kunst verheven, de ander doet het nog steeds met kant-en-klaar pakketten. Dat laatste is zonde, want er is bijna niets dat je niet op de barbecue kunt bereiden, zeggen experts. Van lasagne, kebab en pizza tot de lekkerste desserts. -
Gerard bakt speciale rood-witte tompoucen voor de Feyenoord-finale: ‘Ze lopen beter dan die van Ajax’
Gerard van de Vliet van bakkerij De Jager uit Leerdam moest als rasechte Feyenoordfan altijd lijdzaam toekijken als zijn baas bij wéér een kampioenschap tompoucen maakte met daarop het Ajax-logo. Nu kan Van de Vliet lachen. De bakkerij gaat vanwege het behalen van de finale in de Conference League Feyenoord-tompoucen maken. De bestellingen stromen binnen. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden?