Volledig scherm
PREMIUM
© Gerard Burgers

Zelfspot: kok noemt zijn restaurant Konijnenvoer

In Arnhem popte afgelopen jaar een bijzonder restaurant op. Studio Konijnenvoer heet het. Met - hoe kan het ook anders - ‘vegan’ eten. Met succes, dus nu heeft het pop-uprestaurant een vaste stek.

De pasta bolognese oogt en ruikt verleidelijk. Chef-kok en eigenaar Demian Parasmo (30) maakt het gerecht voor de foto, maar schuift het bord en een lepel daarna naar me toe. Aan de gnocchi kleeft een rijke saus van langgesudderde groenten met een vleugje kaneel, het aardse van bospaddestoelen en de structuur van vlees. Samen met het vettige strooisel van een macadamianoot, dat oogt als de traditionele Parmezaanse kaas, een heel goede bolognese. ,,We willen laten zien dat je ook heel lekker kunt koken zonder vlees.''

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.