Zeven manieren om de horeca een hart onder de riem te steken
Koken & etenStraks, als we eindelijk weer mogen, laten we het ons weer goed smaken in onze favoriete restaurants en cafés. Althans, als ze dan nog bestaan. Hoe kun je helpen? Zeven manieren om de horeca een hart onder de riem te steken.
Delen per e-mail
1. Steun de keukens: overzicht voor de dolende consument
Zo’n beetje elke horecagelegenheid doet aan afhalen en bezorgen, maar wie doet wat? Een Utrechtse vriendengroep die restaurants de crisis wil laten overleven, startte in maart met steundekeukens.nl, een ideëel initiatief dat in eerste instantie de Utrechtse restaurants met hoge nood een podium bood. Inmiddels meldt het overzicht bijna twintig steden met minimaal tien etablissementen. Op de website is te zien waar je in jouw stad eten kunt afhalen of laten bezorgen, met een korte beschrijving en foto, adresgegevens en directe link naar het restaurant. Per restaurant wordt duidelijk hoe de dolende consument kan bestellen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Supermarkten tevreden over klanten die (bijna) allemaal mondkapje dragen
De mondkapjesplicht leidt tot nu toe niet tot grote problemen in de supermarkten. Dat meldt branchevereniging Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). -
PREMIUM
Wél eten in het bedrijfsrestaurant, niet in andere horeca: dit is waarom
NIJMEGEN - Eten in het bedrijfsrestaurant? Geen probleem. Maar eten in een ‘gewoon’ restaurant zit er zeven weken nadat de aangescherpte coronamaatregelen van kracht gingen nog niet in. ‘Onbegrijpelijk', vinden veel mensen, sinds er woensdag ophef ontstond om een foto die de Nijmeegse politica Lisa Westerveld op sociale media had gedeeld. -
Wat Eten We Vandaag: Varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen
Een varkensfiletlapje is op het eerste gezicht niet zo’n spannend stukje vlees, maar in dit recept komt de smaken perfect tot zijn recht door de zelfgemaakte mosterdkorst. De varkensfiletlapjes worden geserveerd met geroosterde pompoen uit de oven; een heerlijke maaltijd die binnen een uur op tafel staat. -
eigen tuin eerst Tijd om de wilgen te knotten: zo doe je dat
Een geknotte boom ziet er prachtig uit. Als de grond niet bevroren is, kun je wilgen nu planten. En kortwieken. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt je op weg. -
Doe mee met de winactie en maak kans op cadeaupakket Pascale Naessens
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Vandaag geven we drie cadeaupakketten weg.
-
PREMIUM
Zo veranderen jouw arbeidsvoorwaarden in 2021
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit thuiswerken. Dat heeft óók gevolgen voor ons loonstrookje en de secundaire arbeidsvoorwaarden die werkgevers willen bieden. Wat verandert er in 2021? En wat voor invloed heb je daar als werknemer zelf op? -
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt. -
PREMIUM
vijftien jaar later Impact Tony's Chocolonely voor slaafvrije chocolade blijft druppel op gloeiende plaat
Vijftien jaar na de introductie van de eerste Tony's Chocolonely-reep geeft het bedrijf toe dat de missie van slaafvrije chocolade en een beter loon voor cacaoboeren, tot nu toe weinig heeft geholpen.