PREMIUM
Zijn witte of bruine eieren gezonder? Hier leer je waar je op moet letten in de supermarkt
Koken & etenIn Nederland tikken we graag een eitje met Pasen, maar is een bruin ei gezonder dan een wit? En met welk ei spaar je de planeet? Culinair journalist Laura de Grave legt uit.
Delen per e-mail
We eten zo’n tweehonderd eieren per persoon per jaar en al heeft elk ei dezelfde vorm, de keuze in het schap is enorm. Termen als mais, viergranen en omega zeggen iets over het voer van de kippen. Wil je alleen eieren van kippen die een goed leven hebben? Kies dan voor biologisch, vrije uitloop of scharreleieren met het ‘Beter Leven 3 sterren’-keurmerk. Eieren met het Demeter-keurmerk scoren het hoogst op dierenwelzijn.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Golfbrekers
Distilleerderij Museum Van Kleef heeft eigen ‘vaccin’ gelanceerd: ‘Enige bijwerking is een licht rozig effect’
De Haagse distilleerderij Museum Van Kleef heeft een eigen ‘vaccin’ gelanceerd. Het verkwikkende goedje, geleverd mét injectiespuit, vindt gretig aftrek, vertelt eigenaar Fleur Kruyt in de rubriek Golfbrekers. -
Dragons' Den
Investeren in stilgevallen festivalbranche? De Dragons durven het aan met deze start-up
De barman in je broekzak. Zo omschreef Dragons’ Den-deelnemer Daniel van Drunen zijn dienst die luistert naar de naam Airchip. In de laatste aflevering van het seizoen was te zien hoe hij en zijn compagnon Jan ten Kate op zoek gingen naar een investering van 200.000 euro. Ze overtuigden Won Yip en Nikkie Plessen om beiden 150.000 euro te investeren. -
PREMIUMKoken & eten
Eieren ‘hartstikke gezond’, maar hoeveel mag je er eigenlijk eten met Pasen?
Met Pasen eten we niet alleen veel chocolade paaseitjes, maar ook veel kippeneieren. Zo'n 50 procent meer dan normaal. Is dat erg? En hoeveel mag je er maximaal eten op een dag? Experts geven hun mening. -
Koken & eten
Boodschappen binnen 10 minuten in huis: Gorillas schudt bezorgmarkt op met flitsservice
Ineens was Gorillas daar. Een supersnelle bezorger die je boodschappen binnen 10 minuten thuisbezorgt. Bijna te mooi om waar te zijn, zou je denken. Toch werkt het. Volgens het bedrijf zelf was het hoog tijd om de markt op te schudden met een nieuwe aanpak. Want traditionele supermarkten hebben te lang stilgestaan. ,,Hoeveel innovatie heeft er de laatste tien jaar nou plaatsgevonden?” -
PREMIUM
Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
-
PREMIUM
Na máánden mogen ze weer, zo bereiden cafés zich voor op horecaproef: ‘Ik wil geen gemaakte testsituatie’
De glazen worden gepoleerd, de tafels opgedekt en het bier vloeit (bijna) weer uit de tap. Voor vijf gelukkige horecaondernemers is het zover: na maanden dicht te zijn geweest openen aanstaande woensdag weer de deuren - voor een paar dagen althans. Dat betekent genieten, maar ook keihard doorwerken. ,,Ik wil niet zo’n gemaakte testsituatie neerzetten.” -
Geen gruweldood meer voor haantjes door nieuwe machine
Een nieuwe machine die aan een ei kan merken of er een haantje of een hennetje uit zal komen, moet voorkomen dat haantjes een gruweldood vinden. Met de machine zijn volgens de universiteit van Leiden al 150.000 eieren met een hennetje geselecteerd om uit te laten broeden. -
Een duurzaam interieur met tweedehands meubels: waar moet je op letten?
Het wordt steeds populairder om tweedehands meubels te kopen, maar waar moet je nu opletten voordat je de portemonnee trekt voor die vintage kledingkast.