PREMIUM
Zo barbecue je als een echte Australiër: ‘Altijd een scheut bier bij de uien’
Koken & etenAustraliërs beschouwen hun ‘barbie’ als een verlengde van de keuken. Chef Lee Morrison (39), geboren in Queensland, over de typisch Australische manier van barbecueën. ,,Iedereen neemt wat mee.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
13
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
PREMIUM
Door deze veelgemaakte fouten slijt je auto bovenmatig snel
Tijdens de autorijlessen wordt ons vooral geleerd hoe je schadevrij door het verkeer komt, maar niet of nauwelijks hoe je moet rijden om slijtage aan je auto te voorkomen. Als je deze slechte gewoontes afleert, gaat je auto langer mee. -
Koken & Eten58
Supermarkten stunten minder met vlees, maar Plus doet er schepje bovenop
Het aantal vleesaanbiedingen daalde in 2022 voor het eerst sinds het begin van de metingen in in 2015. Dat blijkt uit de jaarlijkse foldermonitor van Wakker Dier. Volgens de organisatie waren er afgelopen jaar 6 procent minder aanbiedingen met vlees. Bij supermarkt Plus steeg dit aantal juist fors. -
Check de datum op de gasfles en nog 11 tips om veilig te barbecueën
Grote kans dat je de komende weken weer de barbecue tevoorschijn tovert. Heerlijk, maar houdt voor een veilige barbecue wel de volgende regels in acht, tipt de brandweer. -
PREMIUM
Van gamba tot grietbana soep: dit zijn de favoriete recepten uit de vrouwengevangenis
Wat kan er wél? Dat is de vraag die in de gevangenis in Nieuwersluis werd gesteld tijdens de coronapandemie, toen ook de regels voor bezoek flink werden beperkt. Het antwoord? Een kookboek met recepten van de vrouwen die achter de tralies verblijven. Dat boek is nu uitgekomen. ,,De vrouwen vertellen trots dat hún naam in een boek terecht is gekomen.”Nieuwersluis
-
PREMIUMKoken & Eten
Zin in een pasta vanavond? Met deze drie pastagerechten maak je jezelf en je tafelgenoten blij
Voor lekker eten en drinken moet je bij kookboekkenner Karin en wijngoeroe Harold Hamersma zijn. Soms, héél soms heeft mevrouw Hamersma ‘geen zin om te koken’. Dat betekent dat ze een pastaatje in elkaar draait. -
-
-
PREMIUM
Hoge WOZ-waarde? Die kun je in sommige gevallen ook slim benutten
De nieuwe WOZ-waarde ligt weer in de bus bij Nederlandse huiseigenaren. Deze door de gemeente bepaalde woningwaarde wordt gebruikt in de berekeningen voor diverse belastingen. Vind je de WOZ-waarde te hoog, dan kun je bezwaar maken. Maar je kunt hem ook slim benutten. -
PREMIUMKoken & eten
Vergeet de dipsaus en nog 8 geboden om te barbecueën als een echte Argentijn
In Zuid-Amerika is barbecueën meer dan een maaltijd. Het is een cultuur, een familie-aangelegenheid en een ‘heilig’ fenomeen ineen. Een kijkje in de gauchokeuken: een vorkje prikken op de pampa. Mét de negen geboden voor de echte Argentijnse grillmaster.